27-08-2008

Trolshol

Jarig
Het is vandaag alweer een jaar geleden dat Lenaart zijn
laatste artikeltje op zijn weblogje zette. Twee dagen voor dat fatale moment had hij een site aangemaakt, waar hij nu nog "plezier" van heeft. Zijn site is nu dus 368 dagen oud.

Een andere gebeurtenis die vandaag heeft plaatsgevonden, is de volgende: mijn schaduwweblog/
satellietweblog was vanochtend om 8:33 precies half zo oud als deze weblog. Het is een beetje een dumpplaats geworden voor vage gedachtes. Misschien is het ding daardoor nog geschikt om mee door te gaan, maar aangezien ik in 363 dagen precies tien reacties heb gehad, heb ik mijn conclusies getrokken. Ik zal proberen om op 30 augustus om 14:54 een afscheidsberichtje te plaatsen. Eén schrikkeljaar is het lieve ding actief geweest en dat is lang zat. Ik zal 'm daarom ook niet deleten.

Met gemiddeld zo'n 50 tot 300 pageviews per maand is het misschien nog een aardig archief voor internetters met vreemde belangstellingen. Ik heb er dan ook best wat informatieve artikeltjes opgezet, over het
ratingsysteem van de Eredivisie, de zomer- en wintertijd en de maanfases waar ik vorig jaar veel onzin over heb gehoord.

Maar goed, aangezien er sinds begin april niet meer is gereageerd, snap ik dat het blogje in z'n herfst zit, in tegenstelling tot dit weblogje, dat nog in bloei staat:
 
 

Bruine bladeren op 23 september 2007 en een bloeiende appelboom op 4 mei 2008.
Dat in bloei staan wordt niet helemaal ondersteund door de volgende grafiek, die het aantal reacties en berichten van de afgelopen 23 maanden weergeeft:
 
Duidelijk te zien is de zomerstop in juli en daarmee de afname in zowel artikelen als reacties. Augustus 2008 is nog niet meegeteld.
Er is duidelijk sprake van seizoensinvloeden met vooral veel reacties in het najaar en het eind van de winter. In de zomer is er veel minder te beleven. Deze weblog bestaat op 1 september a.s., op de eerste dag van de meteorologische herfst, precies twee jaar! Dat moet gevierd worden. Hopelijk breekt er dan ook een vruchtbare periode aan met veel (leuke) artikelen en veel (leuke) reacties.

Nog VIJF nachtjes slapen en deze weblog bestaat 731 dagen, ofwel TWEE jaar!

16 opmerkingen: