26-08-2008

Bussumschaak

Forum
De laatste tijd lijkt er wat animo te zijn voor een forum. Een soort
ouwehoerhoek, waar deze trouwe lezertjes lekker over van alles en nog wat kunnen ouwehoeren. Zo lijkt het me leuk om elke zondag de discussies te volgen over het voetbal, schaaktoernooien waar de wereldtoppers aan meedoen met commentaar van VR enz, enz. Hopelijk groeit het uit tot een landelijk bekende (schaak)site. Dat zal Lenaart, die nog wel eens raar post op deze site, wel bevallen.

Een soort verbeterde versie van het Utregforum, dat is de doelstelling. Helaas ben ik niet de handigste met computers (niet dat ik me daar echt voor schaam), maar ik heb gelukkig vrienden die er wat meer van afweten. Bart zei dat hij er eentje op 'n website kon zetten, maar wat er bij het maken van zo'n forum komt kijken, weet ik niet. Zo'n ding als dat van KC is ook niet alles. Alleen het adres klinkt al een beetje... eh... goedkoop.

Verder moet er natuurlijk een naam komen. Busumschaak is natuurlijk de ultieme tegenhanger van Utrechtschaak. Het kleine dorpje Bussum gaat de confrontatie aan met het grote Utrecht! Maar ja, dat is weer een beetje wrang voor Bart, die dit misschien mogelijk gaat maken. Daarom is iets als BSG-schaak ook niet helemaal wat ik wil. Het in Enschede met succes toegepaste begrip B-team kan misschien nog worden gebruikt, maar vooralsnog wacht ik op suggesties.
   

13 opmerkingen: