30-08-2008

2005, het pre-weblogjaar

Dagboek
Deze weblog is op twee dagen na twee jaar oud, dat zal vast niemand ontgaan zijn. Daardoor heb ik pas vanaf
4 september 2006 mijn belevenissen opgeschreven. Wat daarvoor gebeurd is, staat slechts nog vaag in m'n geheugen. Het is nu voor mij mogelijk om gebeurtenissen van vroeger op te zoeken. Zo weet ik bijvoorbeeld dat ik op 11 april heb meegedaan aan het bughousetoernooi in Amersfoort. O nee, grapje, dat heb ik helemaal niet beschreven. xD

Journalist
Ik was vroeger wel een beetje een schrijver. Ik vond het leuk om vage verhalen op te krabbelen met daarin een bepaald soort humor. Het begon een beetje op de middelbare school, waar een schrijfwedstrijd was voor nieuwkomertjes. Helaas werd ik niet genomineerd. Niet lang daarna moesten we voor Nederlands een verhaal schrijven, waarin bepaalde woorden moesten voorkomen. Dat leek me leuk en ik had een verhaal geproduceerd dat in de klas werd voorgelezen. (Is dat nou goed of slecht?)

Ook in mijn eindexamenjaar wist ik nog een keer in de schijnwerpers te komen met een losjes geschreven betoog. Hoewel ik van nature niet kan overtuigen, vond ik het wel altijd leuk om mooie (vol)zinnen te gebruiken. Dat heb ik overgehouden van het lezen van schaakboeken. Vooral de eindspelboekjes van Van Perlo kon ik erg waarderen. Momenteel lees ik ze weer eens en probeer ik blind de fragmenten te volgen. Dat valt nog niet mee.

Toen ik nog in het tweede zat en toen het tweede nog in de Promotieklasse speelde, schreef Remmelt Otten de verslagen. Remmelt is journalist en hij had geregeld de taak om over een nieuw model auto een verslag te schrijven. Dus dan kwam hij opeens in zo'n sportieve Smart aanzetten, of met een hybride wagen en dat soort dingen. Zijn verslaggeving was altijd gelikt en verzorgd. Toch kriebelde het bij mij soms. Ik wilde ook wel eens wat schrijven!

Pas in 2005, toen het tweede was gepromoveerd, durfde ik een stukje in te zenden. Het was een oninteressant slecht geschreven stukje met tig spelfouten erin. Hoewel het stukje met meegeleverde foto slechts één pagina'tje van het beknopte "Kontakt" innam, hoorde ik er geen negatieve geluiden over. Het smaakte dus naar meer.

Eind 2005, toen BSG 2 in de derde klasse speelde zonder Remmelt, die het te druk had vanwege zijn baan, besloot ik maar om af en toe wat stukjes te schrijven. Destijds was Bert Arp de webmaster en ik kon de hele tijd een stukje naar 'm mailen. Zo ging dat, tot 15 september 2007, toen ik voor de laatste keer in BSG 2 speelde. Het mooie was dat ik het stukje hier kon schrijven, waarna ik het alleen maar hoefde te copy-pasten. Nou ja, soms moest ik wel e.e.a. aanpassen.

Ook voor andere toernooien heb ik gescreven. Zo vond ik het leuk om in 2005 verslagen te maken van de JCC en in 2006 het PJK te verslaan. De artikeltjes kwamen mooi op de site van de Baarnse SV. Later dat jaar maakte ik nog verslagen van het SGS PK en het Pinkstertoernooi. De verslagen kwamen in het Baarnse clubblad en ik voelde me trots. De laatste gebeurtenis die de Baarnse Schaakklok nog wist te halen, was Pardubice vorig jaar. Het was weer een beetje een gepubliceerd relaas copy-pasten.

Hyves
Ondertussen had ik dus mijn lieve weblogje gemaakt. Ik kon nu over van alles schrijven en dat beviel me wel. Ik kon eindelijk doen wat ik altijd al had gewild. Ik kon nu alles beschrijven, dus niet alleen schaakwedstrijden. Mijn weblogje werd een mooi dagboek, waarin ik mensen probeerde te entertainen, hoewel dat niet echt gelukt is. :P
Een vraag die mij bezighield was of mijn schrijfstijl in de tussentijd zou zijn veranderd. Daarom koos ik van elke maand van m'n weblogtijd een artikel (een poll maken leek me geen goed idee), wat ik dan vanaf de 9e t/m de 31e herpubliceer op Hyves. Elke dag dus een artikel. Een oplettende kijker weet dus dat de reeks nog loopt. De vraag is dus: welk artikel ga ik publiceren?

2005
Zo, dat was dus de inleiding... Nu het echte werk. Een korte beschrijving van 2005. Hierbij ga ik een beroep doen op mijn geheugen, maar niet nu, want ik ga naar de BBQ van de Baarnse SV.

Wordt vervolgd

18 opmerkingen: