11-09-2008

Nine eleven

123
Het is weer zeven jaar geleden dat twee Amerikaanse wolkenkrabbers werden gereduceerd tot een hoop rommel. (De tweede wet van de thermodynamica in volle glorie) Het gebeurde allemaal op nine eleven, ofwel 09/11/01, zoals de Amerikanen dat noteren. Die notatie is net zo onlogisch als dat wij het getal 123 "100-3-20" noemen. De eenheden komen normaal gesproken pas achteraan, na de tientallen, honderdtallen enz... Bij data gaat dat niet op en komt het jaartal pas aan het eind.
Hoewel miljoenen mensen vol afschuw naar de beelden keken, zag ik de beelden pas later, toen m'n pa van z'n werk kwam. Het raakte me niet echt, hoewel ik er wel een schilderij van maakte. De moord op Pim Fortuyn, nog geen jaar later, maakte meer in mij los.

UFO
De aanslagen op het WTC lieten mij jarenlang koud, in tegenstelling tot veel anderen. Het was nog geen jaar na de presidentsverkiezingen en ik had het een beetje gehad met Amerika en die Bush. Ik vond het eigenlijk wel stoer dat iets of iemand Amerika durfde aan te pakken. Die waardering werd langzaamaan minder toen ik begreep dat het allemaal in scène kon zijn gezet. Het was ook wel raar dat ze die twee vliegtuigen niet konden stoppen in het best beveiligde land. En eigenlijk is dat best erg. Een regering die z'n eigen burgers afmaakt. En later gaat die hypocriete Bush die slachtoffers herdenken en eren in zijn strijd tegen het terrorisme. Dit is toch wel het bewijs dat er geen god bestaat...

Maar goed, om weer naar mijn beoogde verhaal te gaan... De reden dat ik veel Youtube-filmpjes bij elkaar heb gescharreld, is niet omdat ik er bewust naar op zoek was. Nee, ik was naar iets heel anders op zoek. Ik kwam op het idee om eens iets op te zoeken over de missies naar de maan. Dat kwam omdat m'n ma ooit eens (tegen Sizzel) had gezegd dat er bij die missies contact was met buitenaardse wezens. Daar keek ik wel van op, want ik geloofde niet zo in ruimtewezens. Ik begon dus de zoektocht en ik kwam al gauw uit bij de Apollo 20-missie.

Of die filmpjes nou echt waren of niet, weet ik niet. De verhalen klonken wel oprecht en ik denk ook niet dat de NASA ons expres op het verkeerde been probeert te zetten. Integendeel... Zowel de NASA als de Amerikaanse overheid probeert juist alle bewijzen van buitenaards leven te verdoezelen. Het is een gevoelig onderwerp en net als bij de filmpjes over 9-11 wordt er volop gecensureerd.

Maar goed, op een gegeven moment ging mijn zoektocht over tot UFO's. De eenzame, donkere ruimte, die eventueel bevolkt werd door die ruimtewezens... Dat had toch wel iets engs. Waarschijnlijk zijn ze technologisch veel "verder" dan wij en kunnen ze met ons doen wat ze willen. Maar zijn ze nou kwaadaardig? Of vinden ze ons juist interessant? Hoe dan ook, ik was blij toen ik een filmpje zag over een UFO die bij het WTC was gezien vlak voor de aanslagen.      

En dat was nog maar het begin. In de uren (en dagen) die volgden bekeek ik steeds meer filmpjes. Een bijzondere is het volgende filmpje, dat ik onlangs op TV zag in een aankondiging van een programma over 9-11. Het is het enige filmpje van de eerste aanslag.
 
Wat bij de aanslagen opvalt is hoe gemakkelijk de vliegtuigen zich in de gebouwen wurmen. Alleen op de plek waar het vliegtuig het gebouw binnenkomt is een gat te zien. Verder gebeurt er weinig met zowel het vliegtuig als met het gebouw.

Meestal loopt een botsing tussen een vliegtuig en een gebouw slecht af voor het vliegtuig. Het vliegtuig vliegt zichzelf te pletter. Bij het WTC was het anders. De buitenkant bestond slechts uit vrij dunne metalen platen, die als een soort hekken in elkaar zaten. Daar kon het vliegtuig wel doorheen. Alleen zou het gevaarte moeten versplinteren op de betonnen vloer.

Ik kan hier nog wel meer filmpjes opzetten, maar ik beperk me tot het geven van elkele links:
 
Youtube:
Gebruik van thermiet
Nog meer over gesmolten staal
Humoristischer filmpje
Geen vrije val
Vuur in toren

En verder:

911 Closeup - Nog meer over de botsing
Snelheid van het vliegtuig
Tourist of death - een vage grap
Film - Een lange film over de aanslagen

Tot slot
De Amerikaanse media spelen een tamelijk dubieuze rol in dit alles, mocht er iets van waar zijn. Wat ik zelf altijd al raar vond, was dat het puin van de gebouwen zo snel werd afgevoerd en omgesmolten. Het bewijs is dus weg! Daarom moesten de gebouwen ook omlaag: anders zouden de resten van het "vliegtuig" zichtbaar worden voor iedereen nadat de brand was uitgewoed. Dat verklaart ook waarom er blijkbaar geen vangnetten klaarstonden voor de stakkers die door de hitte of de rook niet konden blijven hangen en daarom maar te pletter sloegen. :( Zo wordt er dus met mensen omgegaan. Politiek is een vuil spelletje, een heel vuil spelletje.

Ik moet zeggen dat deze ramp me de afgelopen maanden behoorlijk heeft gefascineerd. Duidelijk is dat er nog heel veel rammelt aan de echte lezing en dat alternatieve theorieën nooit serieus zijn onderzocht. (Hoe die Republikeinen het voor elkaar kregen dat er voor het onderzoek naar het seksleven van ene Bill C. zoveel meer geld werd vrijgemaakt dan voor het onderzoek naar deze ramp, is mij niet bekend. In Amerika is zoiets heel gewoon en worden er verder geen vragen over gesteld.)

Hoe dan ook: na 11 september zag de wereld er ineens heel anders uit. :(

11 opmerkingen: