04-10-2008

Tekeningen 2004

NW&I
Dit is het eerste artikel over de plaatjes die ik de afgelopen jaren in m'n aantekeningenschriften heb gemaakt. Dus we gaan van onze huidige malaise met omvallende banken, neerstortende aandelenkoersen en koude septembers naar de tijd dat er juist een verhitte sfeer was tussen de verschillende bevolkingsgroepen, waarin je je leven niet zeker was als je een zekere groep mensen "geiteneukers" noemde. Dat was dus 2004, een naar jaar.

Ik studeerde toen in Utrecht, de studie heette Natuurwetenschap & Innovatiemanagement, ofwel "NW&I". Ik maakte dan wel eens aantekeningen tijdens de les (kan wel eens handig zijn) en hoewel sommige vakken, zoals wiskunde(!), me wel wat te snel gingen, verveelde ik me soms tijdens een les. Ik ging dan wel eens wat poppetjes tekenen. In het begin was het nog niet veel en zag het er ook nog niet geweldig uit, maar de volgende plaatjes vond ik het inscannen waard:
 

 Plaatje 1: Drie kapiteins op één schip, (de Titanic?) die het oneens zijn over hoe ze een ijsberg gaan ontwijken (september 2004).
Plaatje 2: Een
cartoon
over een onderzoekende leerling (29 november 2004).
Het inscannen was nog niet zo gemakkelijk als ik dacht. Ik heb m'n computer een aantal keren moeten herstarten voordat alles weer goed werkte. Nu maar hopen dat-ie 't de komende tijd blijft doen... Het probleem is namelijk dat ik een printer/kopieerapparaat en scanner in één heb. Het printen doet-ie goed en ook het kopiëren gaat prima, maar dat scannen... Ik moest de boel in ieder geval weer opnieuw installeren, maar na wat frustrerende uren (!) had ik ook wat.
Daarna heb ik de plaatjes nog wat beter toonbaar gemaakt. Zo heb ik bij het eerste plaatje alle lijntjes zo veel mogelijk weggewerkt. Het was een enorme klus en ik ga het niet nog een keer doen. Het tweede plaatje is een beter voorbeeld van hoe mijn plaatjes er binnenkort komen uit te zien. Ik zal de tekstwolkjes overtypen, zodat de tekst met beperkte resolutie beter leesbaar is.
Wordt vervolgd!
Gerelateerde artikelen:

1 opmerking: