19-10-2008

Wordt 2008 het jaar van de negers?

Slangenkuil2008 kan best wel eens het jaar van de negers worden. De ene neger kan de machtigste man ter wereld worden, de andere kan de beste autocoureur ter wereld worden. Aan de bleekscheten de taak dit onmogelijk te maken. Natuurlijk is politiek een vieze slangenkuil, waarin de twee kandidaten op de meest vuile manier worden zwartgemaakt. In de peilingen is dan af te lezen wie dat het beste doet en het lijkt er sterk op dat Obama aan het langste einde zal trekken. Daar zag het een maand geleden overigens nog niet naar uit.

In de formule 1 is er een andere "peiling", namelijk de gescoorde punten in het kampioenschap. En ook in de formule 1 kan het er verbaal hard aan toe gaan. Nu was de Obama van de formule 1 het mikpunt. Gek genoeg kwamen de aanvallen niet zozeer van Ferrari. Natuurlijk had Räikkönen niet bepaald vleiende woorden vanwege vorige week, maar dat was nog wel te verklaren. Helaas mengde een derde partij zich in de strijd tussen Ferrari en McLaren. Het was het team van Renault.

Allereerst kwam Fernando Alonso met ongevraagde hulp.


Fernando Alonso heeft nog maar eens verklaard Felipe Massa te zullen helpen in de titelstrijd. De Renault-coureur deed deze uitspraak eerder deze week al in de Spaanse pers en kwam hier tijdens de persconferentie in Shanghai op terug. Hij hoopt punten van zijn voormalige teamgenoot Lewis Hamilton af te kunnen pakken om Massa aan de titel te helpen.

GPUpdate, 16 oktober 2008

Vervolgens deed de teamleider er nog wat bovenop:


"Ik denk dat Hamilton de titel opnieuw zal vergooien", zei Briatore tegenover Gazzetta dello Sport. "Hij en McLaren waren vorig jaar al lekker bezig toen ze een voorsprong van zeventien punten lieten verdwijnen in twee races. Dat verdient een vermelding in het Guiness Book of World Records."

GPUpdate, 17 oktober 2008

Met deze vervelende uitspraken scharen deze minkukels zich in de categorie "
Mourinho". Ik denk dat het jaloezie is, dat ze het Hamilton misgunnen. Ze proberen Hamilton, die nota bene niet eens hun concurrent is, uit balans te brengen door dit soort trieste dingen te roepen. Helemaal triest is dat Alonso eveneens de wereldtitel vergooide vorig jaar, want ook hij had een voorsprong op Räikkönen. Het arrogante mannetje was zo kwaad dat hij voor het eerst in zijn carrière niet de koning van het team was, dat hij er alles aan doet om McLaren de grond in te boren.

Gelukkig reageerde Hamilton op de baan. Hij reed een perfecte race en won simpel. Massa was het hele weekend niet snel genoeg, maar kreeg in de slotfase nog de tweede plaats cadeau van Raikkonen. Hierdoor kan hij het misschien nog een beetje spannend houden in het kampioenschap. De laatste race is namelijk in Brazilië. Nu wil het geval dat Massa een Braziliaan is, dus wie weet brengt zijn thuisrace hem nog wat. Overigens won Hamilton in Engeland zijn thuisrace met overmacht, terwijl Massa afgetekend laatste (!) werd. Alleen door het thuisvoordeel staat Hamilton aan kop, dus het kan nog steeds heel raar lopen.

Verder gebeurde er maar heel weinig in de race. Alleen Kovalainen zorgde voor wat vuurwerk toen hij een lekke band kreeg. Hij slaagde erin zijn bolide naar de pits te sturen, maar in de slotfase viel hij alsnog uit. Daarmee waren hij, Trulli en Subtiel de enige uitvallers. Een zevende plaats in het kampioenschap neemt de bleke Fin momenteel in. Dat is toch wel beschamend als je teamgenootje bijna wereldkampioen is.

Nee, 2008 is niet het jaar van de Finnen. De wereldkampioen van 2008 heeft zeker meer kleur dan de wereldkampioen van vorig jaar. Maar of het ook een neger wordt...
Op 2 november weten we meer!

Links:
Formule 1-nieuws

Gerelateerde artikelen:
Heethoofden; 12-10 2008

3 opmerkingen: