06-06-2010

Weg met Balkenellende!

Verkiezingen


Over drie dagen zijn de Tweede Kamer-verkiezingen alweer. Wat de toekomst zal brengen, is nog onzeker. Een aantal maanden geleden voorspelde ik dat Wilders de macht over zou nemen. Ik vreesde dat hij Job met boter en suiker in zou maken tijdens de debatten. Dat gebeurde niet en het was uiteindelijk de VVD die in de peilingen de macht naar zich toetrok. 

De vraag is of we daar blij mee moeten zijn. Een extreem-rechts kabinet met de VVD, CDA en PVV zie ik niet zitten. Met Balkenende II heb ik namelijk hele slechte ervaringen. Naast het constante geschreeuw van de politici en de verschillende bevolkingsgroepen die tegenover elkaar werden uitgespeeld waren er kille bezuinigingen terwijl er wel geld was voor rechtse hobby's zoals de hypotheekrenteaftrek. Een soort "Paars" lijkt me een heel wat leuker kabinet. Beter uitgebalanceerd en met goede mogelijkheden om de juiste plannen tegen elkaar weg te ruilen.

Het belangrijkste is dat Balkenende vertrekt. Ieder volk krijgt de leider die het verdient, maar ik voel al jaren dat mij onrecht is aangedaan door deze lapzwans. Ik heb immers nog nooit op hem gestemd en toch vertegenwoordigt hij wel mijn land als minister-president. Leve de democratie! Als leider heeft hij ontzettend weinig leiding gegeven wanneer dat echt nodig was. Liever zat hij als schoothondje bij Bush in het Witte Huis als de belangrijkste bondgenoot van de Verenigde Staten in een niet te winnen oorlog tegen "terrorisme". Ondanks dat zijn kabinetten het doorgaans niet erg lang volhielden, wist het CDA steeds weer net genoeg stemmen te halen om opnieuw de grootste partij te worden. De lastercampagne tegen de PvdA in 2006 was een triest dieptepunt, zeker omdat het CDA met de PvdA moest regeren. Totaal ongeloofwaardig natuurlijk. 

Het wordt tijd dat het extreem-rechtse CDA voor eens en voor altijd ophoepelt uit de regering. De christelijke kiezer kan veel beter voor de Christenunie kiezen. Een grote CU zal het CDA ook weer wat naar het midden trekken en dat is alleen maar goed. De christelijke waarden zijn moeilijk te verenigen met het rechtse beleid dat het CDA de afgelopen jaren heeft uitgevoerd.

Als toegift een grappig filmpje over Balkenende uit de oude doos. Koefnoen zal hem missen!


Gerelateerde artikelen:

Nederland in 2020; 13-03 2010

26 opmerkingen: