11-10-2007

Tijd

Waar blijft de tijd?

Een kort artikel over iets dat ik wel vreemd vond. Gisteren miste ik mijn trein op een haar. Dit is niet zo leuk (maar ook niet heel erg), al wilde ik het niet nog een keer laten gebeuren. Wat me opviel was dat de stationklok opeens drie minuten voorliep op mijn horloge.

Batterij op
Jullie zullen mijn Hengelo-artikel nog wel herinneren. Toen was de batterij van m'n horloge op en begon m'n horloge vreselijk achter te lopen. Kan gebeuren. Ik heb m'n horloge sinds 02-02-02, dus na 5½ jaar kan de batterij leeg zijn. In Bussum had ik een nieuwe batterij gekocht, dus het zou een beetje raar zijn dat -ie binnen twee maanden weer "op" was.
Maar vreemd blijft het wel, want voorheen stond mijn horloge ongeveer gelijk met de stationsklok en ik had er -naar mijn weten- niet mee geklooid. Opeens was ik dan tijd "kwijt" op het station en kwam de trein eerder aan dan ik verwachtte.

Einstein
Dus waar was die tijd gebleven? Misschien liep de tijd gewoon wat trager op de excursie. Dat zou kunnen. In een rijdend voertuig gaat de tijd een fractie langzamer. Aangezien ik vier dagen in de bus heb gezeten, zou dat misschien wat hebben gescheeld, maar het kan natuurlijk niet die drie minuten verklaren...
Misschien is het iets anders dat de tijd trager doet verstrijken. Ik sta nog voor een raadsel.

Hmm... Misschien heeft de NS de klokken gewoon drie minuten "vooruit" gezet als voorschot op de wintertijd.

4 opmerkingen: