10-04-2007

Pasen in Bussum

Gisteren was het dus Pasen. En gisteren was het maandag, dus ik ging naar het denksportcentrum, om een potje te schaken. Daar aangekomen trof ik bijna een lege zaal aan. Alleen de witte was in een hoekje wat gefrituurde zooi met saus naar binnen aan 't schuiven. Verder was eb en vloed er geloof ik en kwam Mark Pieterse binnen. Even daarna kwam Ewood tot mijn verrassing binnen. Ik had helemaal geen idee dat hij zou komen, maar ja...

Uiteindelijk waren er wel zeven mensen gekomen. We gingen doorgeefschaak doen. Daar had ik wel zin in. Drie paartjes werden gemaakt. Ewood bleef als enige over. Hij moest twee "partijen" tegelijk spelen. Ik speelde met Sicco Racekamp of zo. We hadden de pech om al in de eerste ronde tegen de titelloze CM te spelen. Hij maakte ons met boter en suiker in. :-( Daarna speelden we tegen de Pieterse-Simonian-combinatie. Ik speelde tegen Simonian. Vanuit een slechte stelling ging ik aanvallen, waardoor ik zelfs nog won ook. Racekamp verloor helaas, (hij kon zelfs winnen) waardoor het 1-1 werd. De laatste wedstrijd was tegen de witte en eb en vloed. Ook dit werd 1-1. De witte had een dame meer, dus ik moest blijven aanvallen. Uiteindelijk raakten zijn stukken zodanig met elkaar in de knoop dat ik mat kon geven. Eén nederlaag en twee remises, niet verkeerd eigenlijk. De Pieterse-Simonian-combinatie won zelfs nog, omdat Ewood de overige wedstrijden met Castor51 speelde.

Na het doorgeefschaak gingen we pokeren. Met een Bussums kaartspel van de bridgers gingen we spelen. Het toepen ging me aan het begin van de avond niet erg goed af. Met het pokerspel ging het beter. Ik won de eerste keer een heleboel schaakstukken. Vervolgens verloor ik die weer. Gelukkig niet zo hard als Ewood, die steeds alles inzette en binnen de kortste keren door z'n schaakstukken heen was. Weet ie ook 'ns hoe dat voelt. Vervolgens bleef het nog lang spannend en viel de politie binnen. Steeds wonnen degenen die niks meer hadden. Uiteindelijk was Castor51 als tweede failliet, nadat hij eerst een hele doos vol had. Eb en vloed vergaarde naarmate het spel vorderde steeds meer materiaal en won.

Toen was het half één en gingen we naar huis.

PS. Ik heb sinds vandaag ook een nieuw account op Playchess!

2 opmerkingen: