11-04-2007

Champions League (returns kwartfinales)

Engelse ploegen superieur
 
Het is spijtig hoe het gelopen is in de kwartfinales van de Champions League. Alle Engelse ploegen gingen door. De manier waarop was steeds anders: de ene slachtte de tegenstander af, de ander scoorde in de laatste minuut de winnende treffer en de derde had in de heenwedstrijd al een forse marge opgebouwd. AC Milan ging door ten koste van Bayern.
 
Dinsdag:
Chelsea* - Valencia 1-1 2-1
Dat Chelsea door zou gaan, daar zag het er vorige week niet naar uit. In eigen stadion moesten ze met 1-1 genoegen nemen tegen een sterk Valencia. Een slechte uitslag, wetende dat Valencia thuis moeilijk te kloppen is. Valencia had de vorige ronde Inter uitgeschakeld (2-2 en 0-0) en had weinig goals tegen gekregen. In de eerste helft speelden ze voorspelbaar: Chelsea had veruit het meeste balbezit, maar kon er niks mee. Pas na bijna een half uur ging Valencia proberen de "voorsprong" uit te bouwen en toen kreeg Chelsea het moeilijk. Morientes scoorde de 1-0, nadat hij eerder al tegen de paal had geschoten.
In de tweede helft kantelde de wedstrijd volledig. Chelsea ging offensiever spelen en Valencia dook de verkeerde hoek in, namelijk de hoek waar de klappen vielen. Vlak na rust was de zorgvuldig opgebouwde voorsprong teniet gedaan. Net zoals in de eerste wedstrijd was de tweede helft voor Chelsea, dat niet alleen het initiatief had, maar ook de "dubbeltellende" goals kon scoren. Valencia snakte naar de verlenging, maar kreeg in de laatste minuut de rekening gepresenteerd voor een helft slecht voetbal: Essien verraste de -overigens matige- keeper in de korte hoek.
Na deze dreun was Valencia direct K.O.
 
AS Roma - Manchester United* 2-1 1-7AS Roma had in de eerste wedstrijd met 2-1 gewonnen van Manchester. De ploeg krijgt weinig goals tegen en schakelde Olympique Lyonnais uit na thuis 0-0 gespeeld te hebben. Uit wonnen ze met 0-2 (!), dus Manchester was gewaarschuwd.
AS Roma kwam de eerste tien minuten probleemloos door, de tien minuten die daarop volgden minder. Manchester liep binnen de korste keren uit naar 3-0. Opeens was Roma de "jager" geworden, maar daar was weinig van te zien. Nog voor rust was het 4-0. Het zou wel eens 8-0 gaan worden, dacht ik dan. En ik zat er niet ver naast. De romeinen, inmiddels scheel van schaamte, kregen er nòg twee om de oren, alvorens De Rossi wat terugdeed. De eindstand werd 7-1, een schaakuitslag. Nodeloos te zeggen dat die uitslag genoeg was voor Manchester om door te gaan.

Woensdag:
PSV - Liverpool*
0-3 0-1
PSV weerde zich een stuk beter dan vorige week. Lange tijd leek het erop dat ze wel eens gelijk zouden kunnen spelen, maar de scheidsrechter moest zo nodig rood geven aan Marcellis, de debutant. Het publiek floot vervolgens de scheidsrechter uit. Niet lang na de uitsluiting scoorde Liverpool. Zo won Liverpool voor de derde keer dit seizoen van PSV. Eén keer 0-0 gelijk, verder een 1-0-, een 2-0- en een 0-3-overwinning.
 
AC Milan* - Bayern München 2-2 2-0
"Wat is een uitremise tegenwoordig nog waard?" vraag ik me af. De gunstige 2-2 en het thuisvoordeel was niet genoeg voor Bayern om door te gaan. Al voor de wedstrijd kwamen de eerste slechte geluiden uit München. Ze waren bang. Ze hadden van de zeven onderlinge wedstrijden maar één keer gewonnen en dat soort gejank. Niemand leek in de overwinning te geloven. Dan verlies je ook.
In een tijdsbestek van vier minuten kwam Milan op een comfortabele 0-2-voorsprong.
Nodeloos te zeggen dat ze dat niet meer uit handen gaven. Zo droop Bayern voor eigen publiek af. Ik zou m'n seizoenskaart versnipperd hebben.
 
De volgende ronde:
Chelsea - Liverpool
Manchester - AC Milan

* Laatste wijziging: donderdag 12-04 14.16

6 opmerkingen: