01-04-2007

Dertigste ronde Eredivisie

ADO bijna gedegradeerd
 
In de dertigste ronde van de Eredivisie permitteerde PSV zich nog een slippertje, terwijl ADO den Haag zich alvast kan gaan voorbereiden op de eerste divisie.

Het was een merkwaardige ronde. In veel wedstrijden won dezelfde ploeg met hetzelfde verschil als in de heenwedstrijd. Toch bleek in vier wedstrijden sprake te zijn van thuisvoordeel.

Roda (2333) - Groningen* (2275) 0-1 [1-2]
Een omstreden moment hielp Groningen vrijdagavond aan de tweede zege op Roda dit seizoen. De thuisclub kwam als eerste tot scoren, maar het doelpunt werd afgekeurd. Niet lang daarna scoorde Groningen.

Willem II* (2193) - NEC (2274) 1-0 [2-1]
Willem II is de laatste tijd goed in vorm. Tegen het op papier sterkere NEC wonnen ze voor de tweede keer dit seizoen. Mooie goal. NEC mag volgende week PSV op remise proberen te houden.

AZ* (2511) - RKC (2175) 2-0 [2-0]
RKC was niet in staat AZ af te stoppen. Opnieuw verloren de Waalwijkers met twee goals verschil. Volgende week mag RKC proberen Ajax punten af te snoepen.

NAC (2269) - PSV* (2546) 1-1 [0-3]
Na de 3-0 afslachting in de beker, kwam PSV ditmaal iets beter voor de dag (of beter gezegd avond). Ditmaal sleepten ze een schamel puntje uit het vuur. Het was al het zevende punt dat ze verknoeiden in de laatste drie duels. Twee remises met zwart tegen aanzienlijk zwakkere ploegen en een beschamende 1-5 witnederlaag tegen Ajax.

Vitesse (2227) - Feyenoord* (2375) 0-1 [1-2]
Een duidelijker voorbeeld van het onheil op je afroepen dan door te zeggen dat je "gewoon alle thuiswedstrijden winnen" om de play-offs te behalen. De play-offs, wat 'n succes. Nu denken alle zwakke middenmoters dat ze Europees voetbal kunnen spelen... Na de uitspraak won Vitesse geen thuiswedstrijd meer. Tegen Feyenoord kregen ze genoeg kansen, die niet werden gegrepen. Ze leken tevreden met de remise, totdat pi-air in de slotfase scoorde. Net als vorig jaar werd het 0-1. Drie welkome punten voor Feyenoord, de zoveelste nederlaag in de slotfase voor Vitesse.

Sparta (2220) - Heerenveen* (2378) 2-2 [0-2]
Een typische come-backwedstrijd was dit. Heerenveen had brutaal de leiding genomen op het kasteel, maar na rust maakte Sparta de achterstand weer ongedaan. Heerenveen verspeelde zodoende twee dure punten in de strijd om de vijfde plaats.

Twente* (2422) - Utrecht (2326) 3-0 [0-0]
Twente is er weer helemaal bovenop gekomen na de 1-4-nederlaag tegen Ajax. Utrecht werd nog voor rust helemaal ingepakt. Ondanks dat dat de thuisploeg met tien man kwam te staan aan het eind van de eerste helft, konden ze de voorsprong vasthouden. In de blessuretijd van de tweede helft werd het ook nog 3-0.

Excelsior* (2113) - ADO (2105) 3-1 [2-2]
ADO verloor opnieuw van een Rotterdamse staartploeg. Het was een dag dat bijna alles mis ging voor de degradatiekandidaat. Snel op achterstand, snelle rooie kaart, tweede tegentreffer en uiteindelijk de tweede rooie kaart. Het enige knappe was dat ze met negen man de 3-1 maakten. Het blijft zo nog lang onrustig bij de ploeg die geen Ajax-brandblussers wilde.

Ajax* (2514) - Heracles (2168) 3-0 [3-0]
Ajax won in Amsterdam met 3-0, net als in Almelo. Heracles had het gevoel aardig mee te doen, maar speelde al binnen een kwartier een verloren wedstrijd. Na rust liep Ajax uit tot 3-0. Eigenlijk een doelpuntje te weinig om PSV echt onder druk te zetten. Het verschil in doelsaldo was drie punten, maar eigenlijk één, zo rekende Ten Cate de journalisten voor.

6 opmerkingen: