14-04-2007

Ook AZ uitgeschakeld

AZ: Gegokt en verloren
Als laatste Nederlandse ploeg is AZ uitgeschakeld in Europa. In Bremen werd met 4-1 verloren. Na de 0-0 in Alkmaar was dat ruim voldoende om niet door te gaan.

De voortekenen waren niet ongunstig. Werder had met name in de achterhoede personeelsproblemen, waardoor AZ wel eens de kans zou kunnen krijgen om te scoren. Van Gaal verwachtte gek genoeg niet dat de wedstrijd anders zou verlopen dan in Alkmaar. Aan de andere kant ging hij er ook niet van uit dat het 0-0 zou blijven.

In de wedstrijd viel Werder meteen aan. AZ werd teruggedrongen in deze moeilijke uitwedstrijd. Werder kwam op voorsprong, AZ kwam terug uit het niets. De gunstige 1-1- stand zou niet lang op het scorebord blijven. Werder ging met 2-1 de rust in.

Na rust bleef AZ jagen op de gelijkmaker. Eén doelpunt werd om onduidelijke redenen afgekeurd, maar verder kreeg AZ weinig kansen. In de tweede helft liep Werder steeds verder uit. Het werd dus 4-1.

Zo werd AZ uitgeschakeld. Opmerkelijk was dat ze in de KO-fase minder dan 50% scoorden, (+1,=3,-2) terwijl ze erg goed waren in de poulefase. (+3,+1,-0) Misschien ligt dit aan de zwakkere tegenstanders, ik heb het vermoeden dat het tussen de oren zit.