13-10-2008

Virussen (nog een vervolg)

Houdt het dan nooit op?Het begint nu echt vervelend te worden, die kuren van die nukkige computer van mij! Mijn humeur wordt met de dag slechter en de machteloosheid haalt veel energie uit me. Waarom werkt mijn computer niet zoals het zou moeten?

Oktobervirus
Twee weken geleden werd mijn computer door zo'n computernerd gerepareerd. Helaas was ik er toen niet bij, maar ik was allang blij dat-ie het weer deed. Helaas kwam ik erachter dat ie verder nog net zo nukkig was als voordat-ie niet meer wilde opstarten. Dat was dus niet verholpen! GRRR!
Door Internet Explorer 7 te downloaden leek m'n computertje weer te zijn genezen. De internetpagina's deden niet raar en dat stelde me gerust. Maar helaas had het
oktobervirus (!) een incubatietijd van een week of zo, want het sloeg opeens weer toe. Weer af en toe lelijke internetpagina's dus en ik was weer terug bij af.

Windows installer
Het irritante is nu ook nog dat m'n computer rare dingen gaat doen bij het opstarten van internetpagina's. Ziehier wat er gebeurde toen ik op Blackboard (!) zat:
 
 
Een screenshot van windows installer, dat steeds opstartte als ik naar een andere pagina ging. Ik kon uiteindelijk alleen nog naar een andere pagina gaan door deze te openen in een nieuw venster.Het was nu dus windows installer dat mijn leven zuur begint te maken. Zelfs toen ik op Google ging kijken wat er over het programma bekend was, greep dat ding in en remde mijn "enthousiasme". Zo voorkwam dat ding eigenhandig dat ik echt iets te weten kwam over dat programma.

Virus?
Nog vervelender is dat mijn antivirusprogramma's weinig lijken te doen. Ze scannen je computer een beetje en na een half uur zeggen ze rustig dat alles in orde is. En dat is het niet! Wat nog vreemder is, is dat m'n internet na zo'n scan doorgaans weer "hersteld" is. Als ik het goed begrijp veroorzaakt "niks" een probleem en kan het probleem worden verholpen door "niks" te verhelpen.
Ik heb overigens op aanraden de programma's Spybot en Hitman pro 3 als waakhond geïnstalleerd, maar ik heb zo het idee dat ze een stille schurk nog steeds niet hebben opgemerkt. Daar baal ik dus van.

Windows registry repair pro
Vroeger had ik het programma Windows registry repair pro. Als ik dat ding dan vlak na het opstarten een keer liet gaan, scande hij wat, waarna wat "fouten" werden verwijderd. Daarna scande hij nog een keer en was het klaar. Het was geen antivirusprogramma, maar het zal m'n computer wel sneller hebben gemaakt. Op het laatst gebruikte ik het ding minder vaak, omdat hij een programma van Flash wilde verwijderen, maar dat lukte 'm steeds niet (zal wel iets met "systeemherstel" te maken hebben gehad.) Sinds ik Spybot en Hitman pro heb, doet het programma het niet meer. Het pictogrammetje is veranderd in een soort schermpje. Misschien is het wel voor een virus aangezien...

Svchost
Het is niet alleen maar komkommer en kwelling, er is één groot voordeel ten opzichte van vroeger: Het programma (?) svchost is niet meer zo prominent aanwezig bij het opstarten. Vroeger consumeerde dat stomme ding gedurende zo'n twee minuten al m'n PCU, waarna er vaak een wolkje kwam met een Java-update of zoiets. Daar ben ik natuurlijk niet van gediend en ik ben blij dat het nu niet meer gebeurd. Vroeger duurde het veel te lang voordat die computer eindelijk was opgestart. Nu kan ik gelijk aan de slag, maar dan moet het internet wel werken...

Het is echt geen pretje als je iedere keer dat je internet opstart moet "bidden" dat het ook goed gaat. Daarom hoop ik dat iemand een oplossing heeft voor mijn krakkemikkige internet.

Gerelateerde artikelen:

Virussen (een vervolg); 01-10 2008
Virussen; 30-09 2008

11 opmerkingen: