01-01-2008

Prettig 2008

Oud en nieuw
1 januari, wat een dag! Om twaalf uur 's nachts werd het oude jaar afgeschoten. Terwijl het geknetter van een miljoenklapper nog natetterde in mijn trommelvliezen en de rook steeds dichter werd, keek het jaar 2008 nog onwennig om zich heen.

Dit jaar had m'n ma het vuurwerk gekocht. Er zaten dit jaar geen vuurpijlen bij en al snel had Ewood zijn kruit verschoten. Dit jaar kwamen er geen buren het huis uit om iedereen een gelukkig nieuwjaar te wensen. Aan de overkant van de straat leken de mensen spraakzamer, maar ik had niet echt zin om daar naar toe te gaan.
Gelukkig werd het geknal na een kwartier minder, wat eerder was dan ik me van vroeger kon herinneren. Het leek wel alsof er meer vuurwerk was afgestoken in de dagen voor nieuwjaarsdag dan op nieuwjaarsdag zelf.

Na het geldverslindende vuurwerk te hebben afgestoken, gingen we weer naar binnen, waar nog wat genuttigd werd. Om een uur of twee belde Sizzel op of hij langs mocht komen. Hij bracht de witte mee. M'n tante ging naar huis en m'n ouders gingen slapen, waardoor we al gauw het rijk alleen hadden in de woonkamer. Samen met het mOnStErTjE gingen we nog het dalmuti-spel doen. Toen dat begon te vervelen, begon Sizzel ons te vervelen. De drank was naar z'n hoofd gestegen of zo.
Om vijf uur waren de witte en Sizzel eindelijk het huis uit en ging ik slapen.

Als het zo doorgaat, wordt 2008 nog een vermoeiend jaar... ;)

De rest van de dag heb ik het maar rustig aan gedaan.

Oh ja, nu nog een soort nieuwjaarsgroet:
Behirder wenst iedereen hier een prettig 2008!

3 opmerkingen: