19-01-2008

Pascals verjaardag

30
 
Vorige week vrijdag was Pascal L voor de dertigste keer jarig. Hij vierde zijn verjaardag de dag erop. In een krap zaaltje had hij al zijn vrienden/collega's/... uitgenodigd. Er zouden maximaal veertig mensen in kunnen. Ik dacht dat dat een voorzichtige schatting zou zijn, maar eenmaal in het zaaltje zag ik dat er echt maar veertig mensen in pasten.
 
Pascals feestje bestond uit het opeten van andermans baksels, muziek luisteren, babbelen en schaken. Omdat koken één van Pascals hobby's is, moest iedereen iets bakken. Een hele tafel lag vol met hapjes, prakjes en brouwsels. Vladja maakte ter plekke een "hapje". Hij had vijf potten met vruchten of groenten of wat dan ook er in meegebracht en hij prikte die aan een stokje. Da's ook eten.
 
Ondertussen had Pascal de saaiste muziek ter wereld opgezet. Het zou in de loop van de avond harder (?) worden, maar daar had niemand wat van gemerkt. Verder zat Viktor v K. op de achtergrond gitaar te spelen.
 
Daarna gingen Sizzel, Ton van der Heijden, Vladja, het aapje en ik nog wat partijen analyseren en naspelen. De eerste partijen van Corus kwamen aan bod, fraaie partijen van Ton werden nagespeeld, merkwaardige wendingen in het eindspel (Vladja: "Ik zit vijf minuten naar die stelling te kijken en ik vind de oplossing niet en hij (Jarno) ziet meteen de juiste zet. Hoe kan dat?") en nog een ongelukkige nederlaag van Vladja himself.
 
Pascals bonkie (!) kwam nog binnenvallen en veel meer gebeurde er eigenlijk niet. Om een uur of één werd het hokje weer opgeruimd. De slingers en versiersels werden opgeborgen en de gasten gingen de deur uit. Bart gooide per ongeluk nog een CD op de grond, het waardevolste cadeau dat Pascal dit jaar had gekregen.
 
Tot slot nog wat foto's:
 
 
Sizzel at met twee vorken. Hij klaagde dat hij zijn eten zo moeilijk kon snijden met een vork.
 
 
Ewood maakte wat opnames met zijn mobiel. Niet zozeer foto's maar vooral video's.
 
 
Slingers.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten