24-01-2008

Corus 2008 (vervolg)

De eersten zullen de laatsten zijn
In het Corustoernooi zijn de grootste verrassingen wel weer teruggezakt. De toppers komen uiteindelijk bovendrijven. In de A-groep was het Anand die weer langzaam omhoog kruipt. Hij staat nog steeds achter Carlsen, die tegen King Loek een vol punt jatte. King Loek viel daardoor knarsentandend terug naar -2. Erg jammer.
Ook Topalov is weer wat gestegen. De Bulgaar verloor van Anand, maar bracht Kramnik een gevoelige nederlaag toe met een ingestudeerd offer.
Bij de ouwe knakkers probeerde onze Jan Timman deze variant te reproduceren. Dat dat voor geen meter lukte, zegt wel iets over hoe de Nederlanders het momenteel doen. De enige punten scoren ze tegen elkaar.

In de B-groep is Jan Smeets ver teruggevallen. Misschien heeft-ie een mental coach nodig. Na een veelbelovende start was plotseling de benzine op en liet hij zich achter elkaar naar de slachtbank leiden. Als een dolle stier ging hij gisteren op jacht naar eerherstel, maar dat leverde zijn doldrieste aanval niet op.

In de C-groep is Arik Braun de gebeten hond. Na een goede start van 4 uit 4, begon hij opeens remises af te staan. Dat was nog niet zo erg. Erger was dat hij daarna alleen nog maar verloor. De koppositie is hij allang kwijt.
Een rustdag zou dus geen kwaad kunnen voor deze heren.
Ondertussen doen Nijboer en Reinderman goed mee in de C-groep, dat wel.
 
Dan nu de partijen:
Corus 2008b

Geen opmerkingen:

Een reactie posten