17-01-2008

KNVB-Beker

32.132

De achtste finale van de KNVB-Beker kostte weer een aantal Eredivisieclubs de kop. Dat zegt misschien iets over het niveau van de Nederlandse Eredivisieclubs, maar misschien zegt het ook iets over het niveau van de Nederlandse amateurclubs.

Belangrijkste Eredivisieslachtoffer was Ajax, dat verloor van NAC. NAC ontpopt zich als een echte cupfighter, zoals FC Utrecht ooit was. Vorig jaar schakelden ze onder andere PSV uit.
De wedstrijd maakte opnieuw duidelijk dat je een bekerwedstrijd niet op halve kracht kunt spelen. Ajax liet Davids voor het gemak thuis tegen de ploeg die in de competitie ook al met 1-3 te sterk was voor de Amsterdammers. H
et vervolg liet zich raden: Ajax verloor en wel met 4-2.

Beter deed Feijenoord het, dat in Deurne niet zo'n hele goede tegenstander had. De Rotterdammers wonnen met 0-4, waar beide ploegen mee konden leven.
Ook Roda overleefde de achtste finale door Excelsior gemakkelijk met 3-0 opzij te schuiven. Het kleine Heracles won uiteindelijk met 1-0 van Den Bosch en is de vierde Eredivisieploeg die zich kwalificeerde voor de kwartfinale.

NEC was naast Ajax de enige Eredivisieploeg die is uitgeschakeld. De ploeg die onlangs FC Twente met 2-2 liet ontsnappen, verloor nu met 0-2 van Zwolle.
Verder won Dordrecht met 4-3 van AGOVV en namen de snelle jongens de strafschoppen beter dan "jong" Heerenveen, dat voor de tweede keer werd uitgeschakeld en nu definitief. Ook Haarlem gaat door na strafschoppen. RKC was het slachtoffer.

Uitslagen:
RKC [2] - Haarlem [2] wns 1-1
Roda [1] - Excelsior [1] 3-0
NEC [1] - Zwolle [2] 0-2
Dordrecht [2] - AGOVV [2] 4-3
Deurne - Feijenoord [1] 0-4
Quick Boys wns - Heerenveen 2 1-1
Heracles [1] - Den Bosch [2] 1-0
NAC [1] - Ajax [1] 4-2

Indeling:
Feijenoord [1] - Zwolle [2]
Quick Boys - NAC [1]
Haarlem [2] - Heracles [1]
Dordrecht [2] - Roda [1]

Opmerkelijk is dat de Eredivisieploegen elkaar ontlopen.
KNVB-Beker

Nu nog de prijsvraag:
Waar komt die 32.132 vandaan?

1 opmerking: