31-12-2007

Overzicht 2007

2007, wat een jaar!
Op de valreep nog een jaaroverzicht:
 
Januari, de schaakmaand
In januari werd veel geschaakt. Behalve het PJK werden ook de Halve Finales voor het NK gespeeld en het Corustoernooi. Helaas kon ik er niet aan deelnemen.
 
Februari, de koude maand
In februari startte het viswijf met een weblog, verloor BSG 2 de vierpuntenwedtrijd van Euwe 3 en verloor het bekerteam van BSG nipt van ESGOO. Ajax werd uit de UEFA Cup gegooid en Behirder begon het SGS PK met 2½ uit 4, met een bye.
Maart, de maand van opkomst
In maart begon het Formule 1-seizoen weer. BSG 2 verloor van Botwinnik en was bijna gedegradeerd. Op het PK scoorde Behirder in het slotweekend 1 uit 3 en eindigde met 3½ uit 7 in de middenmoot, een puntje achter Le. Na deze opleving werd DBC met 2-6 ingemaakt.
 
April, de droge maand
In april werd PSV hardhandig uit de CL gezet, AZ werd iets minder hardhandig uit de UC geknikkerd. BSG 2 speelde 4-4 tegen Paul Keres 3. Ewood werd keurig zesde op het NK Jeugd, terwijl PSV op de laatste speeldag verrassend landskampioen werd.
 
Mei, de groene maand
Ajax wint zowel de KNVB-Beker als de Play-offs van AZ. BSG 2 handhaaft zich knap in de derde klasse door de nummer twee uit de poule, de Waagtoren, op 4-4 te houden. Behirder doet mee aan het BSG-Pinkstertoernooi en scoort slechts 2½ uit 7.
 
Juni, de maand van de winnaars
Le wint verrassend het SGS-Rapidtoernooi. Hamilton wint zijn eerste Grand Prix in de formule 1. Le wordt clubkampioen bij SGA, Leon Pliester wordt clubkampioen bij BSG en Sizzel bij Baarn. Baarn verliest de massakamp tegen Soest met 10-12. Tiviakov is Nederlands kampioen na vluggertjes.
 
Juli, de vakantiemaand
Albers wordt ontslagen bij Spyker, Behirder gaat op vakantie naar Pardubice, waar hij zijn verjaardag viert en meedoet aan een groot schaaktoernooi.
 
Augustus, de wespenmaand
Begin augustus is het weer tijd voor het ONJK te Hengelo. Behirder schrijft verslagen voor de E-jeugd. Eind augustus begint het gewone leventje weer. Het voetbalseizoen begint weer en prompt wordt Ajax uitgeschakeld voor de Champions League. Verder is Simon nog jarig.
 
September, de vervalmaand
In september viert deze weblog zijn eerste verjaardag. In Baarn wordt de jaarlijkse simultaan tegen de clubkampioen gespeeld. In de Formule 1 krijgt McLaren een enorme straf omdat ze kennis van Ferrari zouden hebben gebruikt. BSG 2 begint het seizoen goed met een 4-4-gelijkspel tegen RSR Ivoren Toren 2.
 
Oktober, de maand van berusting
Behirder heeft een excursie van zijn nieuwe studie A&E. Hij reist in vier dagen het halve land door. De zware week wordt gevolgd door een zware wedstrijd: BSG speelt tegen De Wijker Toren. De wedstrijd wordt echter verrassend dik gewonnen: het word 6½-3½. In de voorronden voor de UEFA Cup weet alleen AZ zich te plaatsen. Hamilton verliest in de laatste race het kampioenschap. Lachende derde is Kimi Räikkönen. McLaren grijpt zodoende ook naast de hoofdprijs. Verder wordt er nog geschaakt: in Eindhoven is het NK Rapid en in Hoogeveen wordt het Essent-toernooi gehouden.
 
November, de regenmaand
In November blijft BSG goede zaken doen in de eerste klasse. Tegen Wageningen wordt met 4½-5½ gewonnen, tegen VAS met 6-4. Teamleider Edwin Baart rekent zich al rijk: degradatie is al onmogelijk geworden. In het SGS-Snelschaaktoernooi voor teams draait het zestal van BSG constant in de subtop mee. Tot slot weet Oranje zich nog te plaatsten voor het EK, ondanks een nederlaag tegen Wit-Rusland.
 
December, de feestmaand
Nederland is al bijna uitgevoetbald in Europa. AZ verliest het laatste groepsduel en is klaar. Alleen PSV mag nog meedoen in de UEFA Cup. BSG wint de lastige uitwedstrijd van Philidor 1847 en is herfstkampioen in klasse 1A. Behirder is nog een weekend in Brussel en wint het Baarnse oliebollentoernooi. Marc Schwartz en Peter Drost eindigen gedeeld eerste in het tweede PJK van 2007. Volgend jaar gaan ze nog een barrage spelen voor de keizers baard.

1 opmerking: