14-12-2007

Champions League ronde 6

Internazionale klasse
Het lukte PSV niet om in de Champions League te blijven. Er was voorafgaand aan de wedstrijd al een wonder nodig. PSV moest winnen en moest hopen dat Fenerbahçe thuis verloor van CSKA.
Beide wonderen bleven uit: PSV verloor gewoon, net zoals CSKA, wat nog wel het genoegen had om op voorsprong te komen.
CSKA had het enige puntje gepakt tegen Fenerbahçe, maar de Turken lieten zich niet nog een keer verrassen. PSV liep na een half uur al met tien man, omdat Mendez zich van het veld liet sturen. In de tweede helft kregen ze ook nog de 0-1 om de oren. Het slotoffensief stelde niet zo veel voor, aldus de commentator: "Lazovic schiet alle ballen naast. Hij is toch niet de spits van Internazionale klasse." Een pijnlijke opmerking.
Desondanks mag PSV nog Europees blijven meesputteren. Een niveautje lager, in de UEFA Cup.
 
PSV - Inter 0-1 [0-2]
Fenerbahçe - CSKA 3-1 [2-2]
 
Stand:
1. Inter 15 +5, =0, -1 12-4 CL
2. Fenerbahce 11 +3, =2, -1 8-6 CL
3. PSV 7 +2, =1, -3 3-6 UC
4. CSKA 1 +0, =1, -5 7-14
 
Verder waren er nog andere rare uitslagen:
A: Olympique Marseille - Liverpool* 0-4 [1-0]
B: Chelsea* - Valencia 0-0 [2-1]
C: Olympiakos Piraeus* - Werder Bremen 3-0 [3-1]
D: Shakhtar Donetsk - Benfica* 1-2 [1-0]
E: Glasgow Rangers - Olympique Lyon 0-3 [3-0]
F: AS Roma - Manchester United* 1-1 [0-1]
G: PSV - Inter* 0-1 [0-2]
H: Slavia Praag - Sevilla* 0-3 [2-4]
 
Liverpool won ruim van een hemeltergend slecht spelend Marseille. Wat wil je ook, met die misselijkmakende roze tenues. Het is echt onvoorstelbaar dat deze ploeg met 0-1 won op Anfield Geel. Door de klinkende zege plaatste Liverpool zich bij de beste zestien.

Chelsea kon niet winnen van Valencia, maar bekert wel verder. Valencia en Ronald K. verlaten roemloos de Champions League.

Olympiakos deed wat Ajax en AZ vorig jaar nalieten: Werder Bremen verslaan. Twee keer een oorverdovende nederlaag voor die kneusjes uit Bremen. Olympiakos is uitgegroeid van een Europees sufferdje tot een gevaarlijke ploeg om rekening mee te houden.

Shakhtar Donetsk had aan een punt genoeg voor Europees voetbal. Met een beetje mazzel konden ze nog Champions League spelen. En dan verpruts je het op eigen terrein zo grondig. Benfica was de lachende tweede.

De Glasgow Rangers hadden in Lyon met maar liefst 0-3 gewonnen. Ongelooflijk. Tegen de overige tegenstanders maakte Lyon de drie punten weer goed. Ditmaal stonden de ploegen in Glasgow tegenover elkaar en opnieuw werd het 0-3, waardoor Lyon toch nog doorgaat. Wel zonde dat "de Rangers" thuis zo werden geveegd. Er zijn niet veel ploegen die in Lyon zo dik winnen.

AS Roma pakte Manchester de enige puntjes af. Na de 7-1-zeperd van vorig seizoen, een matig eerherstel voor de Italianen. Manchester had er de smoor in dat de perfecte score was geruïneerd. Dinamo Kiev behield de 100%-score in verliespunten wel.

Inter zette "het B-team" in tegen PSV. Zelfs het B-team was goed genoeg voor de drie punten, tot groot verdriet van PSV.

Sevilla maakte Slavia Praag voor de tweede keer met boter en suiker in. Gelukkig voor Slavia was Steaua Boekarest nòg veel zwakker, waardoor ze nog niet uitgespeeld zijn. Met vijf punten in de groepsfase deden ze het zeker niet heel slecht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten