02-12-2007

Eredivisie ronde 13

Grote uitslagen
Dit weekeinde stond in het teken van grote afstraffingen in de Eredivisie. Maar liefst drie duels leverden een winnaar op die zes doelpunten meer scoorde dan de tegenstander. En niet altijd lag dat in lijn der verwachtingen.

De eerste ploeg die een enorme aframmeling kreeg was Sparta. In Utrecht stonden ze in de rust al met 5-0 achter. Utrecht won uiteindelijk met maar liefst 7-1. Vorige week wonnen Utrecht z'n eerste thuisduel en nu maakten ze het leed van de eerste serie thuiswedstrijden meer dan goed.
Ook Excelsior werd over de knie gelegd. Het werd 6-0 voor Willem II. Ongelooflijk, maar waar. Willem II wint met 6-0. (Jammer voor Large)
Heracles onderging hetzelfde lot. Feijenoord won thuis met 6-0. Het ging voor de Almeloërs al vanaf de aftrap mis; Makaay scoorde al in de eerste minuut. Na de teleurstelling tegen Grunningen had kleine Claudia eindelijk weer eens reden tot juichen.

Of de 1-3-nederlaag van Ajax tegen NAC in dezelfde categorie valt als de hiervoor genoemde afgangen, weet ik niet. Net als vorige week tegen Vitesse (4-1 winst) speelde Ajax niet best. NAC speelde erg gretig en kwam op een 0-3-voorsprong. In de slotfase was bij Ajax alleen Huntelaar nog bij de les en redde de Amsterdamse eer nog enigszins. Kleine Claudia zal wel door het dolle heen zijn geweest. (Ewood en Trolletje (?) waarschijnlijk niet.)
PSV nam dankbaar de koppositie over. Ze wonnen zaterdag met 0-1 van De Graafschap. (Jammer voor VR.)
AZ viel weer terug: FC Twente was thuis met 2-1 te sterk. Na de
pijnlijke quotes die ik gisteravond/vanochtend publiceerde, opnieuw een tegenvaller voor Pinda.
Uitslagen:
Utrecht - Sparta 7-1
Groningen - VVV 1-0
Roda - Vitesse 3-2
Willem II - Excelsior 6-0
Graafschap - PSV 0-1
Ajax - NAC 1-3
Feijenoord - Heracles 6-0
NEC - Heerenveen 0-1
Twente - AZ 2-1
   

Geen remises dit weekend!

5 opmerkingen: