01-01-2009

2009, het jaar van de waarheid

"Waarom heeft deze coole site zo weinig bekijks?"

2009 wordt een belangrijk jaar voor mij. Er kan veel gaan veranderen en één ding is het lot van deze weblog. Ik vraag me de laatste maanden af of ik er niet een punt achter moet zetten. Ik vind schrijven nog steeds heel leuk, maar de laatste tijd heb ik echt het gevoel dat ik voor de kat z'n je-weet-wel zit te schrijven. Dat is geen leuk gevoel. Het is heel stil in weblogland. De hype is over. De beginperiode was erg leuk, met een groot aanbod van artikelen en veel vage reacties. Maar nu is het over. Het is stil en ik voel me eigenlijk heel eenzaam als kapitein van deze weblog die door een soort continental drift in een enorme oceaan is terechtgekomen, ver weg van de bewoonde wereld.

Nee, de beste tijden zijn allang voorbij en ik denk niet dat die tijden ooit terug zullen komen. Nu is er niet veel meer aan. Ik vraag me soms wel eens hetzelfde af als
VR bijna twee jaar geleden:

"Waarom heeft deze coole site zoweinig bijkijks?????"

Het is jammer dat ik geen optie heb waarmee ik kan zien hoeveel mensen een artikel hebben bekeken, zoals bij punt wel gebeurt. Ik ben wel benieuwd hoeveel mensen een bepaald artikel zien. (lezen is misschien wat teveel gevraagd) Die mensen zouden er zonder een zoekmachine te hebben gebruikt moeten komen, aangezien deze site niet op die manier is op te sporen. Dan blijven alleen vrienden en/ of bekenden over.
Ik kan dat alleen peilen aan reacties en die krijg ik amper. Ik vind het jammer dat ik op sommige artikelen (waar ik flink m'n best op heb gedaan) geen enkele reactie krijg of soms zelfs ronduit negatieve reacties. Waar is het plezier gebleven? Waar blijven de leuke opmerkingen?

Dit is dus een beetje waarom ik overweeg te nokken. Daarbij komt dat het me ook weer energie en vooral tijd scheelt. Die tijd kan ik misschien weer gebruiken om TV te kijken of zo, maar misschien ook om wat aan schaken te doen. Dat is natuurlijk geen garantie dat ik daardoor beter ga schaken en al helemaal geen garantie dat dat mijn leven leuker maakt, maar het kan wel.

Daarom ben ik benieuwd wat de lezer denkt. Ergert de lezer zich juist vaak of kan de lezer zich wel vermaken met mijn verhalen? Dat vat ik samen in de volgende poll:

Poll: Moet ik stoppen?
Tussenstand:

Ook een poll maken? Klik hier

Gerelateerde artikelen:
Partijenpagina; 12-02 2007

12 opmerkingen: