26-02-2008

Interne competitie ronde 20

Weinig verrassingen
Gisteren stapte ik net op tijd het verbouwde DSC binnen. De verbouwing van de weg naast het DSC duurt maar voort. Eerst die huizen op die parkeerplaats en nu ook al dat stomme kruispunt. Nee, de verbouwing in het DSC ging veel sneller. In twee weekjes hadden ze de plee verbouwd.

De reden dat ik zo laat kwam, was omdat ik op Ewood moest wachten. Hij was in het weekend met een ouwe schoolvriend uitgegaan. Daarbij hadden ze m'n vaders fiets geleend. Fietsen ze naar Huizen, loopt die ketting van die fiets d'r af. Wat doe je dan? Je laat 'm daar gewoon staan.
Had m'n pa gister een fiets nodig... Ging-ie Ewoods fiets lenen... Verstopt-ie vervolgens de sleutels.

Partijen
Ik was nog net op tijd om me in te schrijven, waarna de witte enthousiast een indeling ging maken. Die indeling werd al gauw weer herzien, maar veel maakte het niet uit.
De meeste duels leken niet zo interessant:
Pliester - Beijen
Vijn - Van der Poel
De Ruiter - Haenen
Hilhorst - Van der Heijden
Tijssens - J de Groote

Slisser - Witkamp [beker]
Brandenburg - Wüstefeld [beker]


Interessanter was

Le Ootes - E de Groote

Al had ik het idee dat de uitslag van dit duel ook wel vastlag, gezien Les respect voor Ewood. Ik speelde nog even een tweeminutenpartijtje tegen Ewood, dat ik verloor zonder te weten wat ik nou zo fout had gedaan. Daarna werd de indeling al opgelezen, dat was om vijf voor acht (!).

De uitslag van de "spannendste" partij lag inderdaad al heel snel vast. Bij Le heeft het blundervirus toegeslagen. Door een simpel grapje verloor hij binnen tien zetten een kostbare pion. Dat vind ik niks voor hem. Ewood speelde het daarna goed genoeg verder en na ...0-0-0 had Le er geen zin meer in.

Zelf was ik ook wel snel klaar. Net zoals vorig jaar kwam er een soort omgekeerde Siciliaan (1.c4 e5 2.a3?!) op het bord, waarin ik al snel de zet ...Pd4 uitvoerde. Hij blunderde meteen en verloor een kwaliteit. Daarna was de partij wel gespeeld, al probeerde hij nog wat te bereiken met een stukoffer. Ik besloot een kwaliteit terug te offeren, waarna ik de gewonnen stelling op een geniepige manier verzilverde.

Het waren juist de partijen waar je het niet van zou verwachten die het langst duurden.
Leon Pliester had met wit een beschamend klein voordeeltje bereikt tegen Cees Beijen, terwijl Guido Vijn tegen FM Henk goede remisekansen (betere kansen dan die ik een tijdje terug had tegen 'm) had in een eindspel, maar iedereen voelde 'm weer aankomen, hij verloor natuurlijk wel.
Net zoals Beijen overigens, wat wel jammer was.

Het duel der beste Toms werd gewonnen door De Ruiter. Een andere Tom (Fikkert) was niet zo blij met de indeling. Op de een of andere manier speelde hij twee keer achter elkaar tegen Richard Langbroek.

Beker
Er werd ook nog voor de beker gespeeld. Zojuist kwam ik erachter dat BSG voor de beker tegen Ongenoegen speelde en met 1-3 verloor. Mijn buurman en tegenstander voor de interne bekercompetitie verloor zijn partij. Misschien dat het duel Apenhoofd - Wagener volgende week eindelijk wordt gespeeld.

Het duel Fliffer - de witte werd een beetje te veel eenrichtingsverkeer. Volgend jaar beter...
Spannender was het duel Mel B - Emiglio. De titelloze FM kwam zo te zien behoorlijk uit de opening en ik had het punt al geteld. Toen Emiglio een paar uur later 0,0 progressie had gemaakt (en dan is dat misschien nog positief uitgedrukt), werd de partij remise gegeven. Dat betekende dat er werd gesnelschaakt. Ik ben benieuwd wie dat heeft gewonnen.

Voorspelbaar
De langste partij was waarschijnlijk Hilhorst - Van der Heijden. Het nieuwe lid wist in ieder geval lang partij te bieden, maar zal wel door z'n vlag zijn gegaan.

Zo eindigde de avond voorspelbaar: in de bovenste regionen wonnen steeds de hoogste elo's. Dat vind ik jammer, want ik ben (bijna) altijd voor de kneus.
Uitslagen:
Pliester - Beijen 1-0
Vijn - vd Poel 0-1
Brandenburg - Wüstefeld ½-½ 0-1 (?) [beker]
Le Ootes - E de Groote 0-1
Slisser - Witkamp 1-0 [beker]
Hilhorst - vd Heijden 0-1
De Ruiter - Haenen 1-0
Tijssens - J de Groote 0-1


Opmerkelijk is de lage klassering van Emiglio. Overigens is dit waarschijnlijk de enige partij in de IC die de witte dit jaar zal spelen. De arme jongen had tijdens de partij al genoeg moeite met de indeling, dus dat hij uiteindelijk verloor is nog niet zo gek.

Ondertussen klom Behirder op naar een negende plaats. De volgende weken zullen belangrijk worden. Met een beetje geluk is een plaats in de top zes nog mogelijk.
 

4 opmerkingen: