18-02-2007

Vijfentwintigste ronde Eredivisie

Afgebroken reeksen
GM Ajax blameert zich
Voor de winterstop leek PSV met drie vingers en een teen in de neus kampioen te worden. Na de winterstop werden er veel punten gemorst. De achtervolgers liepen in rap tempo in. Deze week braken ze de negatieve reeks. Tegen Herácles werd met de nodige moeite gewonnen. Op de zondag mochten Ajax en AZ in actie komen. AZ speelde uit tegen Groningen. In de play-offs verloren de Alkmaarders nog met 3-1, dit keer leken ze gemakkelijk te gaan winnen. Het bleef echter 0-1, na veel kansen, die bijna allemaal verprutst werden. In de tweede helft kwam Groningen opeens op gelijke hoogte en vanaf dat moment namen ze het initiatief over. Het bleef echter 1-1, een uitslag die beiden een punt opleverde (en Groningen 9 ratingpuntjes).

Ajax speelde tegen Excelsior. De ploeg uit Rotterdam noord had al tien keer op rij verloren en mocht nu "uit" tegen Ajax spelen. Alles leek goed te gaan voor Ajax, dat op 1-0 kwam. Maar vervolgens gebeurde wat niemand voor mogelijk had gehouden: Excelsior scoorde twee keer kort achter elkaar. De Ajax-defensie liet zich niet bepaald van zijn beste kant zien en Excelsior maakte het fraai af. Na de 1-2 kwam Ajax voor rust nog op 2-2, maar ook in de tweede helft hield Excelsior prima stand. Een prima resultaat voor de ploeg met de laagste rating, dat in zo'n beetje de moeilijkste wedstrijd van het seizoen de negatieve reeks beëindigde.

Een ander interessant duel was dat tussen SC Heerenveen en FC Twente. De tukkers, die eerder nog met 5-1 wonnen, maaiden in de terugwedstrijd ook over Heerenveen heen. Niet gehinderd door het uitnadeel kwamen ze al voor rust op 0-2, uiteindelijk zou het 1-2 worden. Erg jammer dat Twente al zo vroeg was uitgeschakeld in de UEFA Cup. Door dit resultaat heeft de ploeg nu een rating van 2450, 150 punten meer dan aan het begin van de competitie.

Het is dringen aan de kop van de ranglijst. PSV heeft een gat van vijf punten op Ajax, dat AZ en FC Twente steeds nadrukkelijker in z'n nek voelt hijgen.

Download ronde25.txt 

Opmerkelijk genoeg verloor Werder Bremen voor de derde keer op rij in de Duitse competitie. Voor hun is de wedstrijd tegen Ajax een welkome afleiding. Ajax kon op eigen veld niet eens van de nummer zestien van de Eredivisie winnen, dus dat belooft wat. In ieder geval kunnen ze niet allebei verliezen .=D

010 - 020
Feyenoord - Ajax* 0-4 1-4
Excelsior - Ajax* 1-3 2-2
Sparta* - Ajax 3-0


Het grappige van dit rijtje is dat Feyenoord de enige Rotterdamse ploeg is die helemaal niks overhield aan de ontmoetingen tegen Ajax. Wel wonnen ze alle wedstrijd van de "kleine broertjes", die op hun beurt Ajax weer dwars zaten. Coach Erwin K. keek echter niet naar "boven" en hoopte juist de vijfde plek te handhaven. De achterstand op FC Twente is gegroeid naar 8 (!) punten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten