15-02-2007

UEFA Cup: Knock-outfase

Uitsluiting
De leukste fase van de UEFA Cup is aangebroken: De KO-fase. Over twee duels zal worden bepaald wie doorgaan en wie eruit vliegen. Slechts de Nederlandse top drie mag de eer voor ons hooghouden. Feyenoord werd uit het toernooi gekickt. :-( Vervolgens werd Ajax de gebeten hond. Al strompelend werd er afgereisd naar Bremen, om daar een potje voetbal te spelen. Kampend met een gebrek aan verdedigers moesten ze de uitwedstrijd zien te overleven. AZ was met slechts zestien man naar Turkije afgereisd. (Ze moeten ook altijd ver weg, he...) Je kunt er maar elf opstellen, moet "Loowie" gedacht hebben. AZ leek al vroeg in de avond voor een stuntje te gaan zorgen. Ze kwamen tweemaal op voorsprong, maar moesten toch met een 3-3-gelijkspel genoegen nemen. Dit betekent dat AZ wel goede kansen heeft, maar ze kunnen thuis niet "freewheelen".

Ajax had het in noordwest Duitsland wat moeilijker. Hun kansen om de uitwedstrijd te overleven daalden aanzienlijk toen Lindenbergh halverwege de eerste helft kort achter elkaar twee gele kaarten pakte. Soms heb je pech met de scheidsrechter. Sommigen durven geen rode kaarten te trekken, waardoor spelers die al een keer geel hebben gehad keer op keer proberen de enkels van hun tegenstanders te breken. Deze durfde het duidelijk wel en waarvoor eigenlijk... Hoe dan ook, Ajax werd een tiental. Na de rode kaart leek het alsof er spoedig nog meer zouden volgen, maar dat viel mee. Ajax wist zelfs de rust te halen zonder een tegentreffer te hoeven incasseren.

Na de rust werd het snel 1-0. Toen ook nog een bal op de lijn werd gepromoveerd tot doelpunt, was het duel gespeeld. Uiteindelijk kreeg Werder nog genoeg kansen op meer; het werd 3-0. Een enorme uitslag, die in de ArenA moeilijk kan worden weggepoetst. Met een overwinning zou ik al tevreden zijn.

Ik heb gezien dat volgende week al de returns zijn.

In de Eredivisie loopt de spanning op, hieronde een file met uitslagen.Download ronde24.txt