27-02-2007

Zesentwintigste ronde Eredivisie

AZ - Ajax

Er was
afgelopen weekend maar één interessante wedstrijd in de Eredivisie. Ajax ging op bezoek bij AZ. Beide ploegen hadden een zware UEFA Cup-wedstrijd achter de rug en mochten nu tegen elkaar strijden voor de tweede plaats.

In Amsterdag was het nog 2-2 geworden. AZ was dus favoriet, maar maakte deze status niet waar. Ajax was in de eerste helft veel beter. Ajax kreeg meer kansen en achterin had die ouwe Davids de zaakjes prima onder controle. Hoezo te traag?
Vlak voor rust kantelde de wedstrijd. Davids kreeg onterecht geel. De gele kaart die hij meteen daarna kreeg was wèl terecht en jammer genoeg voor hem en heel Ajax dus rood.

Na rust was Ajax gek genoeg nog steeds beter, wat benadrukt werd door de fraaie 0-1 die Perez scoorde. In de slotfase maakte AZ gelijk. Het was een omstreden moment. Het gekke was dat zelfs van Gaal de scheidsrechter (verbaal) een trap na gaf. Hij was in ieder geval eerlijk.

In Eindhoven won PSV met de grootst mogelijke moeite van Groningen, het werd 1-0 in de slotfase.

De subtoppers lieten ook punten liggen. Feyenoord speelde 3-3 gelijk tegen ADO, FC Twente kon thuis niet eens winnen van Willem II. Utrecht won met maar liefst 3-0 van NEC, Roda en Heerenveen hielden elkaar over twee duels precies in evenwicht: tweemaal 1-0, RKC won knap van Vitesse, Herxc3¡cles pakte een punt bij Sparta (waar ze weinig mee opschoten, want ze hadden thuis al verloren) en Excelsior ging thuis pijnlijk onderuit tegen NAC; het werd 0-2 (en een bedroefde Lars.)
Degradatie is weer erg dichtbij voor de bedwinger van Ajax.