23-01-2007

Eenentwintigste ronde Eredivisie

Eindelijk was het zover: De 21e ronde van de Eredivisie. Met Kerst moesten er zo nodig drie speelronden in één week gehouden worden, daarna drie weken niks. Wat de lol ervan was, is me ontgaan.

De eerste wedstrijd in het nieuwe jaar was Willem II - NAC. Deze wedstrijd was uitgesteld tot in het nieuwe jaar. Vorige week werd hij gespeeld. Pas in de slotminuten sloeg NAC toe, het werd 0-2. Dat was extra sneu voor Willem II, dat in Breda een punt had gepakt.

Het afgelopen weekend werd begonnen met ADO - AZ. Dit leek weer een triviale wedstrijd te worden, maar ADO had in Alkmaar een punt gepakt en niet eens onverdiend. Helaas voor de staartploeg zat het er niet nog een keer in. Ondanks de steun van het publiek verloor het regelmatig met 1-3.

Heracles - NEC bleef negentig minuten lang 0-0, terwijl Twente veel moeite had met RKC. Uiteindelijk wonnen ze met 1-2. PSV won met 3-1 van Heerenveen, dat bijna de hele wedstrijd met tien man speelde. Roda won met 2-1 van Willem II door een blunderende keeper.

Op Zondag kwam Ajax in actie. Ze wonnen met 2-0 van Utrecht. Een hele verbetering ten opzichte van vorig jaar, toen het 1-4 werd. Eerder dit jaar was er al met 2-3 gewonnen in Utrecht, ook een verbetering van de 1-0 van vorig jaar. De eindstand was al snel bereikt. Nog meer spektakel bij NAC- Feyenoord. De middenmoter won met maar liefst 4-1. Sparta was de enige Rotterdamse club die won. Stadgenoot Excelsior werd met 2-1 geklopt. Tot slot Vitesse - Groningen. Ditmaal kon Vitesse de voorsprong wel vasthouden en won het met 3-2. Groningen heeft op de ratinglijst de vrije val ingezet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten