14-10-2006

Externe competitie ronde 2

BSG 2 geeft voorsprong uit handen

BSG 2 heeft zijn eerste matchpunt van het seizoen binnen. Het middagje tegen de Eenhoorn leverde BSG 1 een kleine zege op (4½-3½), terwijl BSG 2 op 4-4 bleef steken, wat zuur puntverlies betekende. WEER NIET GEWONNEN!!!
 
Op een mooie herfstdag werd de tweede ronde van de KNSB competitie verspeeld. In het Denksportcentrum stond een heuse massakamp op het programma. Aan zestien borden werd gestreden tussen spelers van BSG en van NSI De Eenhoorn. De wedstrijd tussen BSG 1 en De Eenhoorn 1 was op papier een topper, terwijl BSG 2 en De Eenhoorn 2 qua rating middenmoters zijn in hun klasse. Zij een beetje slechter dan wij
 
De wedstrijd begon wat laat, een deel van de bezoekers zat namelijk nog in de file. (Slap excuus! Ga dan eerder van huis!) In de eerste uren was er nog weinig aan de hand. Tom de Ruiter gaf ons een vliegende start. Met zwart won hij aan bord één overtuigend. Vervolgens deed Jesper de Groote er nog een schepje bovenop, door de voorzet netjes te benutten. Na wat improvisatie in de opening kreeg hij een goede stelling en schoof het netjes uit. (Tegenstander had zeker ratingpunten gekocht) De marge werd intact gehouden door een remise van Lennart Ootes. Er kwam een nijlpaardensysteem op het bord, waarin zwart met ...f7-f5 kwam en lang rocheerde. Vervolgens werd er een pion geofferd, waar niet meer dan eeuwig schaak in zat. (...)
 
Tot zover ging alles naar wens, totdat Theo Slisser zijn dame wegblunderde in gewonnen stelling. (Wat een N00b! En dat op die leeftijd!) Vervolgens verloor teamleider Bert Balke door een onoplettendheidje (van een enorme kneus) en was de riante voorsprong als sneeuw voor de zon verdwenen. Gelukkig zette Lars Ootes ons weer op het goede spoor dankzij een fraaie zwartoverwinning, zodat de stand nu 3½-2½ was.(Niet zo slim van 'm, want nu heeft hij ruzie met z'n pa)
 
Bert Kieboom scoorde met zwart een solide remise en stelde het eerste matchpunt veilig.(@ Bert Balke: Zet die schuiver nou eens op een hoog bord!!!) Helaas zou het hier ook bij blijven. Chris Kooyman had de hele partij materiaal voorgestaan, maar in de tijdnoodfase ploeterde hij opeens met een pion minder door. :S Zijn stelling werd met elke zet moeilijker en na bijna zes uur te hebben gevochten, moest hij uiteindelijk toch zijn meerdere erkennen. (En hij is dit seizoen nog steeds puntloos! Nou je zin?!)
 
Zodoende werd het 4-4, wat weliswaar ons eerste matchpunt is, maar gezien het grote aantal invallers bij de Eenhoorn, hadden we graag willen winnen. En we hadden er genoeg kansen voor gekregen, maar toch teveel laten liggen. We hebben een matchpunt verloren.
 
Dit verslag zal zeer spoedig op de site van BSG staan.

Verder won BSG 1 met enige moeite. De zege kwam op het eind slechts even in gevaar, maar Leon Pliester won fraai van Peter Doggers. Daarvoor hadden Hans Ree en Ton van der Heijden al gewonnen, terwijl Emile Wüstefeld, Peter Drost en Coen van der Heijden niet verder kwamen dan remise, waarbij met name laatstgenoemde zijn handen voor mocht dichtknijpen. Henk van der Poel verloor helaas en uiteindelijk zou Ewoud, die een vreselijke partij speelde, volgen. *Dit was de eerste witnederlaag van een jeugdspeler van BSG in de KNSB-competitie in ruim een jaar!
 
Ewoud rende weg na afloop. Woest was hij dat hij op zo'n manier moest verliezen. En dat terwijl hij zelf altijd de wijsneus uithangt. Na een start van 0 uit 2 kan het alleen nog maar beter gaan.

3 opmerkingen: