29-10-2006

Essent afgelopen

Gisteren werd de laatse ronde van het Essent toernooi gespeeld. Voor sommigen maar goed ook. In de Kroongroep behaalden Mamedyarov en Polgar de toernooizege. Dat had echter heel wat voeten in de aarde. Topalov speelde heel aanvallend tegen Polgar en leek goede kansen te hebben. Helaas voor hem wist Polgar het goed te verdedigen en mocht de ex-wereldkampioen blij zijn met remise. Hij ging echter te ver en verloor.
 
Mamedyarov speelde tegen de zwak opererende Sokolov. Deze had echter zijn beste partij voor het laatst bewaard. Met zwart kreeg hij een voordeeltje. In het eindspel had ie simpel kunnen winnen, maar hij dacht het blijkbaar ook op een andere manier te kunnen doen. En het wonder gesciedde: Mamedyarov verbeterde met elke zet zijn stelling, wat Sokolov noopte tot een afwikkeling naar een pionneneindspel. Waarschijnlijk dacht hij dat dit gewonnen zou zijn, maar de witte stelling bevatte allerlei doorbraken. Hierdoor kon hij niks doen en verloor. Zeer jammer voor hem, maar ook tekenend voor zijn slechte vorm.
 
Alle uitslagen Kroongroep:
1,4 Mamedyarov - Topalov 1-0 0-1, Polgar - Sokolov 1-0 1-0
2,6 Polgar - Topalov 1-0 1-0, Sokolov - Mamedyarov 0-1 0-1
3,5 Mamedyarov - Polgar ½-½ 1-0, Topalov - Sokolov ½-½ 1-0
 
Eindstand:
1. Mamedyarov, Polgar 4½
3.Topalov 2½
4.Sokolov ½
 
Toch wel een verrassende eindstand.
 
In de open groep won Jan Werle van Erwin L'Ami en won het toernooi. Wie verder won weet ik niet (de site van S-cent ligt momenteel plat. :S) Onderaan speelde Peter Drost remise tegen Yorick ten Hagen. Met 2 uit 9 werd hij gedeeld laatste. Ook Peter zal wel opgelucht zijn dat het toernooi is afgelopen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten