07-10-2006

Bulgarije - Nederland

2006 lijkt vooralsnog niet het jaar te worden van Marco van Basten. Na het teleurstellend verlopen WK braken er onenigheden uit in het Nederlandse kamp. Het gevolg is dat Bommel en Nistelrode niet meer voor het Nederlands 11-tal willen uitkomen. (En dan heb je er nog maar 9.)
 
De kwalificatiereeks voor het komende EK zal hem ook weinig vreugde hebben geschonken. Het niveauverschil is doorgaans enorm groot, wat met name tot uitdrukking kwam in de wedstrijd San Marino - Duitsland (0-13) als ik me niet vergis. In de poule waarin Nederland zit, zitten ook meer dan genoeg krukken. Toch was het zwakke Luxemburg "thuis" hun enige voetbalstadion dicht bij een stunt. Hoewel Nederland met 0-1 won, had Luxemburg ook zomaar met 3,4-0 kunnen winnen. En ook het andere duel, (Thuis tegen Wit-Rusland als ik me niet weer vergis) was verre van indrukwekkend. Vandaag speelt Nederland tegen Bulgarije, ook niet echt een (Europeese) hoogvlieger. Eerder op de dag won de Bulgaar Topalov van Kramnik... En in Bulgarije staat het nu al 1-0 en is Dirk Kuytenbreker met een gebroken Kuyt of zo uitgevallen. Marco van Basten zit in zwaar weer, dat is duidelijk.
 
En het was eigenlijk jammer, want Nederland speelde op het nauwelijks te bespelen veld een puike wedstrijd. Na de stortbuien kwam eindelijk de zonneschijn. Na twee bijna-doelpunten scoorde Nederland in de tweede helft de dikverdiende 1-1. Helaas bleef het hierbij. Nederland kreeg nog zat kansen op meer, maar de bal wilde er niet in. Zo verloor Nederland voor het eerst punten, terwijl er eindelijk goed gespeeld werd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten