10-10-2006

Interne competitie ronde 5

Maandag 9 oktober werd de vijfde ronde van de interne competitie verspeeld. Jammer genoeg waren noch Peter, noch knabbel, noch de Ootessen aanwezig. (Dat laatste wist ik wel, maar Peter, wanneer kom je weer?!) Daarom ging ik maar met Ewoud snelschaken. (2-minuten-stressschaak) Het aapje won met 1-3. Als beloning werd hij door Jarno's indelingsprogramma tegen de sterke Leon Pliester gekoppeld. Ik speelde tegen Coen van der Heijden, de nummer drie van vorig jaar. =D De nummer vier van vorig jaar, Henk van der Poel, speelde tegen Bert Balke. Verder waren er nog meer niet al te interessante partijen.
 
De partij die ik speelde was best aardig. Ik sloeg in de opening een vreemde weg in, waardoor ik nog een pion moest offeren. Gelukkig maakte hij al snel een fout, waardoor ik stevig in het zadel werd geholpen. Coen hield in de analyse niet op met zelfverwijten te maken. Inderdaad had hij een goede, zo niet gewonnen stelling kunnen overhouden als hij het goed had gespeeld. Maar hij deed het niet. En toen won ik. =D
 
Ewoud zat een hele tijd te zweten tegen het Loensreptiel. Deze wist zijn leerling vrij simpel van zich af te houden. Ewoud hield het nog wel vol tot ver na de tijdcontrole, maar toen wits torens de zwarte stelling diep binnendrongen, was het zo goed als afgelopen.
 
De partij tussen Henk van der Poel en Bert Balke was ongeveer tien zetten na de opening afgelopen. Geen schande op zich, want ook hier was sprake van een enorm ratingverschil. (400 elopunten) Aan de andere kant: het is niet de eerste keer dat het de teamleider van het tweede overkomt.
 
De overige partijen heb ik niet echt gevolgd. Theo Ssssslissssser won van Bert Kietree in het eindspel, Mel B prikte tegen Gert Pijl een paardje mee, Eddy of squares versloeg de oude Louis Kok, Beijen won van Simonian...
 
Uitslagen zijn te vinden op Jarno's Weblog.

3 opmerkingen: