28-11-2008

Tekeningen eind 2006

Tweede jaar

Hieronder de tekeningen uit mijn tweede jaar Econometrie, ofwel eind 2006 voor de kenners. Ik volgde veel vakken van het jaar ervoor, maar ook een tweedejaars vak: inleiding programmeren. Ik neem aan dat iedereen
dit plaatje nog kent, want dat ging dus over een uitspraak van de desbetreffende docent. Ik zal niet zijn identiteit onthullen, dus zal ik hem aanduiden als Matty H. In het overzicht hieronder zul je enkele plaatjes zien van H. Maar natuurlijk zijn er ook weer plaatjes van Rein N. en nog een heleboel "grappen" naar aanleiding van sommetjes.
 
Reëel getal

Rein N. stelde een keer de vraag of iemand kon uitleggen wat een reëel getal nou was. Daarbij schetste hij het beeld van een ruimtewezen dat afkomstig was van een planeet waar ze (nog) geen wiskunde bedreven. (08-09 2006)

Exponent

1+2

Rekenen is moeilijk. (11-09 2006)
 
1.8

Die N. is soms best wel doof... ;) (18-09 2006)

Zandtaartjes

Smakelijk eten! (26-09 2006)

Begrafenis
 
De les ging niet door omdat H. naar een begrafenis was. Voor de goede orde: het was niet zijn eigen begrafenis. (02-10 2006)

Onderhandelen

Dat krijg je ervan als je het onderste uit de kan wil hebben... ;) (09-10 2006)

Regeltjes

Een paar is immers niet drie. (16-10 2006)

Melkpakken

Vaak werd er bij het formuleren van een lineair programmeringsprobleem vanuit gegaan dat een tekort aan het ene gecompenseerd kan worden door een overschot van iets anders. De praktijk is anders... (18-10 2006)


Formatteren

In een les van het vak inleiding programmeren kwam iets over "formatteren" ter sprake. Zo staat in min schrift dat je door %55 aap in te typen de computer   aap kunt laten uitfloepen. (aap met twee spaties aan het begin.) Ik heb het volgens mij nog nooit in de praktijk gebracht en eerlijk gezecht weet ik ook niet hoe het met die aanhalingstekens zit, maar zo staat het in m'n schrift. (weliswaar met aanhalingstekens om aap.) Maar om een lang verhaal kort te houden: ik vond het woordje aap wel goed gekozen. (30-10 2006)
.
Hier wil ik het nu even bij laten, anders wordt dit wel een heel lang artikel, maar er komt zeker meer! Hierbij wil ik nog even klagen over mijn scanner, die ik helemaal opnieuw moest installeren om deze tekeningen in te scannen... :| En ik kan het de volgende keer weer opnieuw doen. :( Maar het resultaat mag er wel zijn. ;)

Gerelateerde artikelen:

3 opmerkingen: