22-11-2008

Beste wedstrijd tot nu toe!

BSG verliest met 2-8 van HSG

De verwachtingen waren niet hooggespannen voor de wedstrijd tegen landskampioen HSG. BSG had al twee keer met krankzinnige cijfers verloren en er werd dan ook veelvuldig gesproken over een mogelijke 10-0-nederlaag. Dat de drie vooruitgespeelde partijen exact nul punten opleverden, maakte het er niet hoopvoller op. Gelukkig kon BSG nog een beetje lachen na een lange schaakdag.

Er stond dus weer eens een thuiswedstrijd op het programma. De derby BSG - HSG. Vanwege het vooruitspelen van Ewood, Leon en Ton stonden er slechts zeven borden opgesteld. Op die zeven borden stond BSG voor de taak en klein wonder te verrichten. Voor een gelijkspel zouden namelijk nog steeds vijf punten noodzakelijk zijn, wat wel een enorme stunt zou zijn tegen het halve Olympiadeteam.

Steve Irwin
Ook dit weekend was Vin$ weer op visite. Misschien moeten we de volgende keer maar eens een gezelschapsspel doen, want met snelschaken is hij toch wel wat te goed. Overigens heb ik nog vier filmpjes gemaakt van bulletpartijen tussen Vin$ en Ewood. Hopelijk kan ik die nog op Youtube zetten. ;)
Behalve schaken hebben we nog online GTA 2 gespeeld, wat ook wel leuk was. "Op tijd" naar bed, de volgende ochtend doorkomen en dan naar het clubgebouw. Zo ging dat ongeveer. We waren wel erg vroeg, wat betekende dat we een hele tijd zaten te wachten.

Langzaam maar zeker druppelden de HSG'ers en SMB'ers binnen. Wel raar eigenlijk dat BSG 2 in dezelfde poule zit als de schakers met ballen, die helemaal uit Nijmegen komen. Hoewel HSG niet heel sterk "opkomt", heeft BSG ook niet meteen een opstelling waarmee de ratingverschillen worden gecompenseerd. Onze nieuwe Steve Irwin speelt aan bord zes tegen Ruud Janssen, die naar eigen zeggen een "makkie" zou hebben. Helaas voor BSG laat Steve zich ditmaal wel verrassen door de slang. Het klopte niet helemaal wat-ie deed en dan spuit zo'n slang je helemaal vol met vergif. (zie foto)


Vin$ liet zich al gauw beetnemen.

Het was jammer voor Vin$, die als enige van het team nog ongeslagen was. De tussenstand was 0-4 en de 0-10 leek er nog in te zitten. Gelukkig was Coen ditmaal één van de uitblinkers. Hij speelde tegen Wieb Zagema, iemand die volgens Vin$ altijd verloren komt te staan, maar dan nog wint. Slecht stond hij inderdaad, maar Coen wist er nog een remise uit te peuren. ;)
Ook FM Henk kwam van de nul af. Hij speelde vrij snel remise tegen Jop Delemarre, die tot zijn frustratie nog steeds geen grootmeester is. Daarmee was de stand 1-6.
Ook Hans Ree produceerde een remise. Hij kwam tegen Wouter Spoelman niet in de problemen en is weer mede-topscorer aan BSG-kant.

Jammer genoeg was deze tussenstand niet te aanschouwen op het scorebord, want het schoolbord met daarop de tussenstand was vreemd genoeg achterwege gelaten. Misschien kwam dat omdat BSG al met een 0-3-achterstand aan de match begon. Psychologische oorlogsvoering! De HSG'ers zullen wel de opdracht gekregen hebben zo weinig mogelijk woorden met hun "Bussumse" tegenstrevers te wisselen. Ja, het was een echte derby, maar dan op zijn "schakers".

Tegenover deze remises zaten ook weer wat nederlangen. Zelf verloor ik weer eens. Het begint een gewoonte te worden... Het was een beetje een kwestie van minder staan en dan weinig meer kunnen doen. Het was trouwens pas mijn eerste partij tegen een grootmeester. Jammer genoeg was hij niet zo spraakzaam, wat ik wel gek vond. Hij had toch een best leuke partij gespeeld. (?!)

Pas tegen het eind verloor Large van de heel wat spraakzamere Friso Nijboer. Large had lange tijd een gelijkwaardige stelling in handen, maar uiteindelijk verloor hij wel. Toen was alleen Lenaart nog bezig. Hij speelde een krankzinnige partij tegen Henk Slechte Vedder. In tijdnood snackte hij een paar pionnen mee, maar volgens Ton stond hij heel slecht. Dat viel wel mee en als Le met zijn pionnen naar voren was gegaan, had hij goede kansen gehad. Helaas deed hij dat niet en besteedde hij veel tijd aan doelloze zetten. In tijdnood kwam er een afwikkeling, waarna er een eindspel overbleef waarin Lenaart drie pionnen had tegen een toren. Dit wist-ie met dik een halve minuut op de klok remise te houden. Oef!

Daarmee werd de eindstand 2-8, wat in Hilversum niet met gejuich werd ontvangen en met name niet door de teamleider van HSG, Jan S. Voor BSG was de 2-8-nederlaag een evenaring van de beste prestatie van het seizoen, wat ook wel weer mooi was. Ook was het leuk dat BSG 2 met 4½-3½ won van SMB 2. BSG 2 buitte de numerieke meerderheid netjes uit en won nipt, wat de dag toch best geslaagd maakte.

3 november:

BSG [2271] - HSG [2585] 0-3
1. E de Groote [2208] - D Stellwagen g [2594] 0-1
2. L Pliester m [2368] - E l'Ami g [2582] 0-1
3. T van der Heijden [2238] - J Smeets g [2578] 0-1


22 november:

BSG [2226] - HSG [2436] 2-5
4. H Ree g [2422] - W Spoelman m [2472] ½-½
5. La Ootes [2245] - F Nijboer g [2551] 0-1
6. V Rothuis [2324] - R Janssen m [2516] 0-1
7. H van der Poel f [2264] - J Delemarre m [2447] ½-½
8. Le Ootes [2149] - H Vedder [2330] ½-½
9. J de Groote [2081] - D de Vreugt g [2429] 0-1
10. C van der Heijden [2095] - W Zagema f [2309] ½-½


Tja... Na vandaag hebben nog maar twee mensen nul punten: Ewood en ik. Het zal wel in de familie zitten... Overigens heeft Vin$ bij ons nog oa. zijn tandenborstel achtergelaten, dus dat-ie kan ophouden met zoeken. ;)

Links:
Interne competitie ronde 8; 04-11 2008

Gerelateerde artikelen:

21 opmerkingen: