20-03-2008

Beste artikel 01-09 2006 - 01-03 2008

Uitslag

Met een grote meerderheid heeft het artikel
Bla, bla, bla de verkiezing gewonnen. Het artikel kreeg 5 stemmen, drie meer dan Killar Wolf en vier meer dan Ewoods weblog en NK Jeugd 2007. Het artikel Rare kop kreeg helemaal geen stemmen en dat is gek, want het was wel genomineerd.

Uiteindelijk stemden nog 9 mensen, wat ik best veel vond, want de poll werd al snel ingehaald door de actualiteit. Onder deze stemmers bevonden zich NIET Le & La; zo maakte ik op uit deze reactie:
 
Jeetje, ik heb per ongeluk op het verkeerde artikel gestemd. Sterker nog, ik wilde helemaal niet stemmen. Alleen maar op bla bla bla geklikt in de hoop dat ik naar het artikel zou gaan. Niet dus :(
Kan mijn stem nog ongeldig worden verklaard?
Geplaatst door: Trolletje | 20-3-08 om 10:29

Als ik deze stem in ieder geval niet zo meetellen. Dat doe ik niet, want 1) de reactie kwam NA de sluiting van de stemmen en de stem zelf NIET (ik heb een screenshot als bewijs) en 2) de uitslag werd er niet door beïnvloed.

Winnaar
Bla, bla, bla was dus de grote winnaar. Ik kan het zelf niet helemaal verklaren. Misschien doen wist-je-datjes het goed. Misschien kwam het door de verschillende onderwerpen.
Grappig is dat die tekening van Killar Wolf nog twee stemmen opleverde. Wie op Ewoods weblog en op NK Jeugd 2007 hebben gestemd, weet ik wel.
Jammer genoeg stemde niemand op Rare kop.

Deze verkiezingen leverden meer respons op dan de verkiezingen voor de beste reactie. Dat verbaasde me wel; mensen stemmen liever op iets dat ze zelf hebben gemaakt. (dacht ik)

Dan nu (de oorspronkelijke versie van) het winnende artikel, maar dan zonder plaatjes:

Bla bla bla
 
Wist je dat...
... Ewoud al vijf maanden en vijftien dagen  z'n blog niet heeft ge-updated?
... Vincent Rothuis ½ uit 7 heeft op het Euwe Stimulans toernooi?
... Dat twee punten minder zijn dan Lars Ootes heeft in de regionale groep?
... Nakamura met 4½-1½ won van Mamedyarov op internet?
... Ik door de hitte eigenlijk geen zin heb in schrijven?
... Ik nu geen Wist-je-datjes meer weet?
 
Over tien jaar
Hoe zou mijn leven eruitzien over tien jaar? Wie ken ik dan nog? Die vraag spookt wel eens door mijn hoofd. Veel mensen zeggen wel eens tegen mij dat ze me nooit zullen vergeten en zo. Dat we altijd contact zullen hebben en zo. Maar ja, wie ken ik nog van tien jaar geleden?
Tien jaar geleden, dat is 1997... Tja, toen zat ik nog op de basisschool. Van de basisschool ken ik eigenlijk niemand meer. Zelfs van de middelbare school ken ik nog maar een paar mensen. Zo snel gaat dat.
Waar ken ik eigenlijk al mijn vrienden* dan van?
Tja, het zielige antwoord is dat ik bijna iedereen van het schaken ken. Ach, eigenlijk valt 't wel mee. Schakers zijn soms een beetje vreemd, maar doorgaans wel aardig. Prima volk dus, want lang niet iedereen is aardig.
 
Karten
Volgende week woensdag is kartavond, heb ik gehoord. Dat wordt dus spannend!
Overigens is karten een beetje tussen de muren door sturen en op de gele vlaggen letten. De laatste keer dat ik gekart heb, was op 20 April 2006, toen Ewood jarig was. Dat heb ik dus niet gerapporteerd.
 
Amateur astronoom
Gisteren heb ik voor het eerst mijn telescoop gebruikt. Als echte amateur besloot ik om eerst maar naar de Maan te kijken. De Maan staat eindelijk in een stand dat -ie goed te zien is. Tenminste, hij is al redelijk verlicht, wat eveneens betekent dat hij ver van de Zon af staat aan de hemel. Daardoor is -ie 's nachts te zien. Helaas voor mij staat de Maan erg laag aan de hemel. Ik kan hier wel uitleggen hoe dat precies zit, maar dat bewaar ik voor een andere keer.
 
Verstoppertje
Hoe dan ook, de Maan komt amper boven de bomen achter onze tuin uit. Het "vangen" van de Maan was al lastig, temeer omdat het object zich steeds verplaatst aan de hemel. Bovendien, als ik 'm met mijn zoeker gevonden had, zag ik 'm niet met m'n echte telescoop.

Na veel geduld en gepruts had ik 'm eindelijk te pakken. Ik probeerde scherp te stellen. Het lukte me in ieder geval om de bladeren van de boom die voor de Maan zat vlijmscherp in beeld te krijgen, de Maan zelf bleef wazig.

Toen de Maan steeds verder westwaards ging, moest ik met mijn telescoop steeds verder draaien. Ik kwam achter de beperkingen van mijn kamertje. Ik keek steeds tegen de vensterbank aan. Oplossing: zet er een tafel onder. Zo stond mijn telescoop hoger en keek ik over de vensterbank heen. Helaas was de Maan daarna niet meer te zien. Hij had zich verstopt onder de horizon.
Hopelijk gaat 't vannacht beter.
 
[plaatje van de maan]
 
Maan zoals hij gisteren was te zien. De rechterkant is al verlicht, de linkerkant nog niet. Ongeveer drie dagen na Eerste Kwartier.
 
* Ik ben soms/ vaak (doorhalen wat niet van toepassing is) bot, maar dat is niet persoonlijk. Soms ben k ff ergens mee bezig en wil ik niet worden gestoord. "Zet dan je MSN uit," zou je denken. Helaas doe ik dat dan nooit. Dat vergeet ik wel eens. 

Gerelateerde artikelen:
Verkiezing; 03-09 2007
Gelukkig nieuwjaar!; 01-03 2008
Poll beste artikel; 09-03 2008

Geen opmerkingen:

Een reactie posten