09-12-2007

Eredivisie ronde 14

Vloek op de koppositie?
Nadat Ajax vorige week thuis was geveegd door NAC, was het dit keer de beurt aan PSV om keihard uit te glijden tegen een subtopper. Roda won in Eindhoven met 2-4. Dat belooft weinig goeds voor de Champions League-wedstrijd tegen Inter.
Deze merkwaardige uitglijder op vrijdag zette de toon voor de rest van het weekend, waarin de zwakkere ploegen goed partij gaven.
Ajax heroverde de koppositie door Willem II met 2-3 te verslaan, maar makkelijk ging het niet.

De bedwinger van Ajax, NAC, won met 0-3 van Excelsior. De ploeg zit in een goede fase. Dat zit De Graafschap duidelijk niet. Dit keer was Heracles te sterk: het werd in Almelo 2-0.
Vitesse had het lastig tegen FC Twente. Toch mocht de uitploeg nog best blij zijn dat het op een gelijkspel uitdraaide; het werd 2-2.

VVV zette een goede prestatie neer tegen Feijenoord. Feijenoord speelde afschuwelijk slecht, maar het bleef zonder gevolgen. In de slotfase zette Feijenoord nog een wanhoopsoffensief in. VVV wist echter zuchtend, steunend en zwetend een puntje te bemachtigen.
Heerenveen en Groningen scoorden er lustig op los in de eerste helft. Toen de rookwolken waren opgetrokken, bleek dat de Friesen vier goals hadden gescoord, twee keer zoveel als Groningen. Na rust werden de doelen professioneel dichtgespijkerd en bleef de ruststand op het scorebord staan. Daarmee is Heerenveen voorlopig de "kampioen van het noorden".

Ondertussen won Sparta voor het eerst een wedstrijd en verloor FC Utrecht voor het eerst een uitwedstrijd. AZ was de gelukkige. Van het thuiscomplex is Utrecht af, dus nu wordt het tijd voor een uitcomplex.
De ongelukkige tegenstander van Sparta was uiteraard NEC, dat twee jaar geleden ook al de dubieuze eer had om als enige te verliezen van RBC.
Uitslagen:
GM PSV - IM Roda 2-4
Willem II - GM Ajax 2-3
IM Vitesse - IM Twente 2-2
Heracles - Graafschap 2-0
Excelsior - NAC 0-3
VVV - GM Feijenoord 0-0
IM Heerenveen - IM Groningen 4-2
IM Sparta - NEC 1-0
IM AZ - IM Utrecht 2-1

7 opmerkingen: