21-11-2007

Oranje loopt blauw aan

Zouden de Duitsers gelijk hebben?
Oranje heeft zichzelf zojuist een beetje belachelijk gemaakt door met 2-1 te verliezen van Wit-Rusland. In de vrieskou liet Oranje - in lichtblauwe tenues - zich niet van zijn sterkste kant zien. Tegen Wit-Rusland, dat in rood-groene tenues speelde, droop de tegenzin er vanaf. Oranje speelde niet bijster doortastend. Bij rust stond het nog 0-0. Niks aan de hand, maar na de thee liep Oranje opeens achter de feiten aan. Niet voor het eerst kwam de rust Oranje slecht uit. Wat zegt van Basten tegen die lui? "Nog maar drie kwartiertjes en dan kunnen we naar het warme Nederland!" Het zou me niet verbazen.
Na rust kreeg Oranje twee tegentreffers te slikken. Pas in de slotfase van de wedstrijd kon Oranje een vuist maken. Babel ramde op de paal en even later scoorde van der Vaart.
De eindstand werd dus nog dragelijk.
 
Het verlies kan ironisch genoeg nog goed uitpakken ook. Dit in verband met allerlei ranglijsten die de indeling van het EK bepalen. De Duitsers zullen woedend hebben gereageerd op de uitslag van het duel:
 
 
Als ze de wedstrijd zouden zien, zouden ze het nog echt gaan denken ook. Maar misschien revancheert Duitsland zich door zelf te verliezen, waardoor het Nederlands "geweldige" prestatie weer ongedaan maakt. En wat je dan achteraf weer zult zien is dat Oranje tòch in een "sterke" poule komt. Laten we het hopen.
 
Tot slot nog een opmerking die me ter ore kwam: "We hebben betere tegenstanders nodig." De Hollandse arrogantie weer... Zucht!
Geen woorden, maar daden! 300 keer opdrukken!!!

19 opmerkingen: