29-11-2007

Champions League ronde 5

Nederlandse ploegen houden stug vol
Een mooie week voor het Nederlands voetbal. De enige overgebleven Nederlandse afgevaardigden deden het verrassend goed. PSV won in Moskou van CSKA (staat er niet UCKA?) en AZ won van het Griekse Larissa.

PSV had in de competitie de eerste zege behaald onder coach Jan W. De kalende trainer tegen wil en dank kon eindelijk eens juichen na de 1-4-zege op Excelsior. De echte klus was dinsdag winnen van CSKA. PSV had thuis al met 2-1 gewonnen, maar met de herinneringen van het
Nederlands elftal in de vrieskou zag ik het somber in. Een remise zou me al blij maken. Met die remise zou PSV zich namelijk verzekeren van de UEFA Cup. Bij een nederlaag zou de ploeg zelfs nog naast elke vorm van Europees voetbal kunnen grijpen. Ik was er dus niet gerust op.

De wedstrijd begon op een gek tijdstip vroeg in de avond. Ze speelden eigenlijk "vooruit" en dat heb ik nog nooit gezien in de Champions League. Een nieuwe ervaring derhalve. Ik zette de TV pas aan toen de tweede helft halverwege was. PSV stond verrassend met 0-1 voor. Een geweldige positie, al moesten ze vooral tegenhouden. Maar de Russen lieten fijntjes zien waarom ze zo laag staan: aanvallend konden ze weinig. PSV kwam af en toe zelfs tot een tegenaanval en won het duel.

Omdat Inter met 3-0 won van Fenerbahçe (merkwaardig, in Turkije was Fenerbahce veel beter), is Inter door en moet PSV hopen dat Fenerbahçe iets heel stoms doet tegen CSKA om de Champions league te halen. UEFA Cup is dus het meest realistisch, maar dat is niet erg. In de UEFA Cup kunnen ze nog genoeg winnen. Sterke ploegen in de UEFA Cup, dat is alleen maar leuk. (Zie Bayern München.)
Stand groep G:
1. Inter 12 +7 (+4, =0, -1)
2. Fenerbahce 8 0 (+2, =2, -1)
3. PSV 7 -2 (+2, =1, -2)
4. CSKA 1 -5 (+0, =1, -4)

AZ

AZ draait ook weer lekker. De kneuzen van Willem II werden met 2-0 naar huis gestuurd. Tegen Larissa, een ploeg die voor zijn laatste kans vocht, ging het moeilijker. Niet zo gek natuurlijk. De Grieken speelden niet slecht voor een ploeg die twee keer had verloren. Helaas voor ze kregen ze ook nu een nederlaag te slikken. Pas ver in de tweede helft viel de 1-0. Dit bleek dan ook de winnende treffer, waardoor AZ voor de 32e keer op rij ongeslagen bleef in Europa. Zeer knap! Door de zege doet AZ goede zaken in de poule: ze hebben vier punten uit twee duels.
Stand groep A:
1. Everton 6 uit 2 - +4 (+2, =0, -0)
2. Zenit 5 uit 3 1t +1 (+1, =2, -0)
3. AZ 4 uit 2 - +1 (+1, =1, -0)
4. Nxc3xbcrnberg 1 uit 2 - -2 (+0, =1, -1)
5. Larissa 0 uit 3 1u -5 (+0, =0, -3)


Dit is goed voor de
coëfficiëntenlijst. Met maar twee ploegen is er weinig eer te behalen voor Nederland dit jaar. Een jaartje schade beperken derhalve.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten