29-05-2007

Play-offs

Weinig verrassingen in de Play-offs. AZ greep ook naast de Champions League. Na een 2-1-zege in Alkmaar ging de ploeg in Amsterdam roemloos ten onder. Het werd 3-0.
Het ironische was dat AZ dit seizoen nog niet had verloren van Ajax. Uitgerekend in de belangrijkste wedstrijd van het seizoen ging het mis.

De coach die veel prijzen weggeeft klaagde na afloop steen en been over de arbitrage. Het eerste doelpunt werd gemaakt in buitenspelpositie, wat Huntelaar beaamde. "Ik raakte de bal. Het was buitenspel", lachte hij. Hij voegde er aan toe: "Maar Donk had ook de rode kaart moeten krijgen omdat hij mij in de buik schopte." Tja, of dat AZ iets had gedaan... Donk maakte niet lang na de 1-0 de 2-0 door een e.d.-tje.

Zo vocht AZ plotseling voor een verloren zaak. Bij rust was het nog 0-0, na rust verspeelde de ploeg opnieuw een prijs. In de slotfase werd nog gescoord. Niet door AZ, maar opnieuw door Ajax. Het komt niet vaak voor dat AZ niet scoort in een uitwedstrijd.

Vorige week mompelde Van Gaal nog dat AZ sterker was in uitwedstrijden, terwijl Ten Cate na een wedstrijd angstvoetbal blij was met de 2-1, ondanks de tegentreffer in de laatste minuut. Uiteindelijk kreeg Rijkaards knecht gelijk. Wel jammer, want ik had wel willen zien hoe hoog AZ zou kunnen komen in de CL.

Iets verder onderin "klopte" Utrecht Vitesse. Het werd 2-2 en 0-0. Utrecht gaat dus de intertoto spelen na 4 remises en 2 nederlagen, terwijl Vitesse mag uitrusten na 4 zeges en 2 remises.
De Play-offs, wat een succes...

Onderin daalde RKC af. In september 2005 stond de ploeg nog eventjes bovenaan, (15 uit 5) vanaf dat moment ging het bergafwaarts. Dit seizoen werd directe degradatie nog net voorkomen, in de play-offs kon de ploeg geen potten breken. Tegen Dordrecht konden ze nog ontsnappen, tegen VVV kregen ze die kans niet meer. In de derde wedstrijd won VVV thuis met 3-0.
Excelsior handhaafde zich ten koste van RBC. RBC, dat halverwege het seizoen riant aan de leiding stond, verspeelde de ploeg vervolgens alles. De voorzitter zei iets dat ze moesten promoveren, omdat ze anders die dure trainer niet konden betalen en bla bla bla...
In dat opzicht is het seizoen goed afgesloten. En laten we eerlijk zijn. RBC heeft in de Eredivisie niks te zoeken. Net zoals VVV waarschijnlijk.
Download PlayOffs.doc

Geen opmerkingen:

Een reactie posten