22-05-2007

Interne competitie ronde 28

Mission failed
Mijn missie om bij de eerste vier te eindigen in de interne competitie is helaas mislukt. Ik greep uiteindelijk net naast de top vier, waardoor ik niet mag meespelen om het clubkampioenschap en waardoor ik niet verzekerd ben van een plek in het eerste.

Net als Lennart had ik een missie. Lennarts missie was om Amersfoort te laten degraderen. Tja, dan ben je ook nog eens afhankelijk van anderen. Mijn missie was nobeler en was minder afhankelijk van anderen. Ik wilde namelijk bij de beste vier eindigen in de interne competitie. Natuurlijk ben je dan wel enigszins afhankelijk van het spelniveau van je tegenstander, maar omdat je zelf ook aan je eigen partijen deelneemt, heb je wel degelijk invloed op het resultaat.
Dan nu het verhaal van maandag 21 mei, speciaal voor Lennart.

Lennart
De opkomst voor de laatste ronde van de interne competitie was niet bijster hoog. Ik werd nog gebeld door King Ash, want hij wilde ook komen. Lennart kwam niet, hij moest vroeg naar school en kon daardoor om een uur of zes 's ochtends een reactie posten.

Ook Ptr en Grotovsky kwamen niet. Zelfs de loyale FM Henk kwam niet. Slechts de witte, of beter gezegd, de rooie, was er.
Van de oudjes ontbrak Coen gek genoeg. Misschien had hij uitgerekend dat hij in de top vier zou eindigen als hij niet speelde. Later in de avond was hij er wel. Geen idee hoe hij dan gekomen is.

Partij
Zelf speelde ik tegen IM Leon Pliester, dus ik besloot om al mijn aandacht naar die partij te laten gaan. Dat was ook wel nodig, want ik stond al snel ruk. Gelukkig voor mij wist ik de schade binnen de perken te houden of speelde hij het niet helemaal nauwkeurig, maar dat is hetzelfde voor mij. Ik wist zelfs een eindspel te bereiken. Het gekke was dat de meester een aardige steek liet vallen, waardoor ik remise had kunnen maken. Ik had gezien hoe ik remise kon maken, maar ik dacht even een pionnetje te kunnen graaien. Niet dus. Een treurige nul werd mijn deel.

Daardoor viel ik uit de top vier. Slisser won van de Ruiter en ging me voorbij. Coen bleef me voor. En toen ik de eindstand zag, zag ik de vreselijke waarheid: bij remise was ik derde geworden.

King Ash won verder nog met moeite van Claus de Vree, die geen woord verstond. Verder heb ik niet gekeken naar de prestatie van anderen. Daar kan ik dus geen verslag meer van doen.

Volgend jaar beter (?)
 
Partij volgt. (Als iemand behoefte heeft om de (flut)partij te kunnen afspelen op mijn blog, dan moet diegene me maar vertellen hoe je dat doet.)

12 opmerkingen: