08-05-2007

Interne competitie ronde 25

Bizarre uitslagen op rustige avond
 
Op een druilerige avond ging ik maar weer schaken. Eenmaal aangekomen zaten twee ongure types tegen elkaar te snelschaken. De regen had duidelijk invloed gehad op hun kapsel. Dat zat helemaal omlaag. Ze hadden het steeds over Pardubice. Zo'n beetje iedere vraag die je over die stad wel kon bedenken werd aan mij gesteld. Ik zat ondertussen tegen Large te schaken. Het was niet veel wat ik liet zien. Hij won met 2-1 en 0-2. In de laatste partij was zelfs een voorsprong van een dame en twee pionnen tegen drie stukken niet aan me besteed.

Het was erg rustig, omdat het derde en nog een of ander knuppelteam een externe werdstijd hadden. King Ash was daarom ook weer van de partij. Ik heb hem de afgelopen weken af en toe gevolgd op playchess. Mensen zeggen dat hij niet goed is in snelschaak. Dat valt reuze mee. Met 1800-2100 bullet is hij waarschijnlijk nog beter dan ik anderhalf jaar geleden.

Het echte werk
Ik was opgelucht toen ik hoorde dat ik een "makkie" kreeg. Ik speelde met wit tegen Wim Vijvers, een krasse opa of zo. Leon Pliester speelde tegen Theo Slisser, terwijl Henk van der Poel tegen Bert Kieboom speelde. Ook Emile Wüstefeld was van de partij. Hij speelde tegen Max Kuperus.

Le & La speelden met wit. Le speelde tegen de immer onberekenbare Coen van der Heijden. La speelde tegen Bert Balke.

Ik speelde mijn gebruikelijke opening weer. Large moest mijn 3.Lb5 weer eens bespotten. Ik stond wel goed. Hij speelde eerst ...f6 en daarna ...Dd6, wat mij een beetje gek leek. Ik ontwikkelde mijn stukken en zette een aanvalsplan op. Helaas voor mij kon hij wat terugdoen. In plaats van een tegenaanval op een tegenaanval, deed ik een "simpele" zet, die niet bevredigend was. Zwarts stukken kwamen dreigend opzetten, dus ruilde ik maar dames. Vervolgens ruilde hij lopers en bood remise aan. Ik wilde absoluut geen remise, dus ik speelde door. Misschien niet heel sportief, maar ik won wel. :-)

Ik ging nog analyseren en daar kwam King Ash weer. Hij had ook gewonnen. Ik had echter merkwaardig genoeg "½-½" opgeschreven, waardoor Theo S. er nix meer van begreep. Hij zat zelf nog te zwoegen tegen het Loensreptiel, met remise als resultaat. Leon stond de hele tijd beter, maar het was blijkbaar niet voldoende voor het punt. Ook FM Henk won en wel voor de beker. Bert Kieboom leek goed te staan, maar na een witte zet was het blijkbaar opeens over. Het gekke was namelijk dat Kieboom wit had.

Emile Wüstefeld won en sloop stilletjes weer naar de top 4. Tom de Ruiter kwam niet in actie. Hij kreeg een bye en zag zijn achterstand verder oplopen. Le verrichtte een heldendaad door Coen van der Heijden te verslaan. In een rommelige partij trok hij blijkbaar toch aan het langste eind. Hierdoor steeg ondergetekende naar de derde plek op de ranglijst.

La won van de teamleider. Gek genoeg kwam er dit keer geen offer op e6. Zwart leek even aardig te staan, maar even later was dat weer voorbij. Zodoende scoorde de "jeugd" 100%. Ik vind dat mensen tot hun 25e ook nog wel een beetje "jeugd" zijn, namelijk. Jarno won ook. Hij leek slecht uit een Caro-Kann te zijn gekomen. BSG 3 won met 5-3. Of dat nog ter zake doet, weet ik niet.
Nog twee ronden, zo te zien. Zal ondergetekende bij de eerste vier eindigen?

Binnenkort meer

19 opmerkingen: