06-05-2007

Bekerfinale

Bloedstollende bekerfinale
 
De bekerfinale tussen Ajax en AZ was een geweldig schouwspel. De beide ploegen spaarden krachten noch moeite. AZ kwam al vroeg op voorsprong. AZ was in de eerste helft ook beter, maar wist de score niet op te voeren. Na rust was Ajax wat beter en scoorde de 1-1.

Toch sneed Ajax zich flink in de vingers. Verdediger Gabri kreeg dom rood. Met een mannetje minder werd Ajax steeds verder naar eigen doelgebied gedrukt, maar de 2-1 bleef steeds uit. Dus kwam het op penalty's aan.

Beide ploegen verrasten door de strafschop telkens te benutten. Totdat Donk er eentje miste. Davids scoorde wel en zo was Ajax toch nog door. Een tweede flinke domper voor AZ. Toch is er nog steeds een "prijs" te behalen: in de play-offs is nog een ticket voor de voorrondes voor de Champions League te behalen. AZ zal het opnemen tegen Twente, terwijl Ajax tegen Heerenveen zal spelen. Misschien treffen Ajax en AZ elkaar dan wel weer.

AZ - Ajax [in Stadion Feijenoord] 1-1 [7-8 na strafschoppen.]

Onderlinge scores 2006-2007:
Heerenveen - Ajax* 0-2 1-0
AZ - FC Twente* 2-2 0-3

Heerenveen - AZ* 1-3 1-3
FC Twente* - Heerenveen 5-1 2-1
Ajax - AZ* 2-2 1-1
Ajax* - FC Twente 1-1 4-1

* Ploeg die zou doorgaan bij gegeven resultaat

Nog een historisch feitje: AZ had tweemaal eerder in een bekerfinale van Ajax gewonnen. Vandaag beet het voor het eerst in het stof.

3 opmerkingen: