26-12-2007

Foto's Brussel

Brussel
In het weekend van de zonnewende ging Behirder met het mOnStErTjE, adnip en ewood naar Brussel. Hier het "tastbare" bewijs:
 
 
Dit zijn de dertien foto's die in mijn ogen het best gelukt zijn. De eerste twee hebben nog een enorm groot formaat (3000 bij 2000 pixels of zo), de overige heb ik in beide dimensies vier keer verkleind, anders was ik in het nieuwe jaar nog bezig met uploaden.

1) Adnip met onguur duo in Utrecht. 2) Het mOnStErTjE. 3) Ewood in de bus. 4) Na twee uur door de stad zwerven kwamen we aan bij een bijzonder elitair restaurant (?), waar alleen maar luxe dingen werden geserveerd. De prijs mocht er ook zijn. Behalve dit gebakje met chocoladesaus ook nog een koepel (5) en een kerstbal (6).
Drie foto's van de etalages (7, 8 en 9) en een foto van een stripmuur (10). De maan boven een imposant gebouw (11) en de zonsondergang van de korste dag van het jaar* (12) vanaf dezelfde gammele brug. Tot slot nog een groepsfoto (13).

Daarna was de batterij van m'n camera ineens op.


Van de 23e heb ik helaas geen foto's. Wel waren we nog in het Atomium geweest. Op de 24e, vroeg in de ochtend (6 uur op, als ik me niet vergis) werd ik gewekt en twee uur later zaten we weer in de bus. Ik had toen net m'n tas weer teruggevonden, die ik bij een balie had laten staan. "Eind goed, al goed", dacht ik toen.
 
* Hoe dichter je bij de evenaar zit, hoe minder verschil er zit tussen de seizoenen. Op de evenaar heb je elke dag 12 uur daglicht, op de polen komt de zon de ene helft van het jaar niet op en gaat de zon in de andere helft niet onder. In de gebieden daartussen zit je tussen beide extremen. Het verschil in daglicht tussen Brussel en Amsterdam is aanzienlijk:
(Plaats, NB, OL; Zon op, Zon onder; maximale Zonshoogte)
Amsterdam 52.38, 4.89; 8:48, 16:29; 14.2 graden
Brussel 50.85, 4.37, 8:43, 16:39;
15.7 graden
In Brussel heb je gewoon een kwartier langer "dag". Dus MIJN kortste dag van het jaar was 21 december! Voor degenen die thuisbleven, was 22 december enkele seconden "korter" dan de 21e.

5 opmerkingen: