20-12-2007

AZ laat het afschuwelijk afweten

AZ vist weer eens achter het net
 
Het is AZ ditmaal niet eens gelukt om door te dringen tot de KO-fase van het UEFA Cup-toernooi. Na de merkwaardige 2-1-nederlaag tegen Nerdenberg verloor de ploeg van Loowie van Gaal van Everton. Het werd in Alkmaar 2-3, wat niet alleen de eerste thuisnederlaag in 33 Europese wedstrijden betekende, maar ook dat ze slechts vierde werden in de poule.

Tegen de everzwijnen uit Leverpoel liep AZ voortdurend achter de feiten aan. Steeds kwam de ploeg op achterstand, waar slechts een overwinning volstond. Gelukkig hield AZ een tijd lang de wedstrijd vol. Tweemaal kwamen ze nog op gelijke hoogte, maar een tegenaanval leverde een slap rollertje en het winnende doelpunt op.

Met man en macht werd geprobeerd de gelijkmaker te forceren, maar uiteindelijk verging het AZ-schip met man en muis. De gelijkmaker viel niet en omdat Nerdenberg uiteindelijk nog met 1-3 won van La Rissa, onderging AZ hetzelfde lot als de Griekse kneus.
Tegen AZ speelde La Rissa behoorlijk goed, ookal verloren ze. Blijkbaar was dat een zeldzame opleving. Nog erger was dat die stomme Engelsen de volle 100% scoorden. Stomme mazzelaars! Dat ze er in de KO-fase er maar hardhandig worden uitgesmeten. Een 0-5-thuisnederlaag zou ik ze wel gunnen.

Volgend jaar kan AZ weer proberen een nieuwe thuisreeks neer te zetten. Uit vergaat het de ploeg een stuk slechter, al won het nog wel in de schuilkelder van Pacos de Ferreira. Na de wedstrijd was Lowie weer net zo ongezellig als anders na een nederlaag. Toch is het een zielige loser die al jaren droog staat qua prijzen. Ga eerst maar eens wat winnen, voor je arrogant gaat doen!!!

PS. Bij een 3-3-gelijkspel zou AZ precies gelijk komen met Zenith. Waarom was Zenith dan door?

3 opmerkingen: