03-07-2011

The day after


Leegte

Het is een raar gevoel. Het is geen prettig gevoel. Het is een gevoel van leegte waar ik nu mee zit. Gisteren vierde ik mijn verjaardag, drie weken voordat ik echt jarig ben. Vandaag is iedereen weg en zit ik met het lege gevoel. Daarnaast knaagt er altijd nog iets. Onvervulde verlangens, dingen die niet helemaal gepland gingen.

Zo baal ik van de geringe opkomst. Natuurlijk ben ik blij met degenen die zijn gekomen, maar van mensen die beloven te komen, maar er dan toch niet zijn, kan ik goed ziek worden. Ook heb ik van een aantal mensen niks meer gehoord. Blijkbaar zijn er tegenwoordig ook mensen die hun e-mail niet controleren, of ze zijn erg aso, want ik had iedereen verzocht aan te geven of ze wel of niet zouden komen.

Gelukkig kon ik me nog wel vermaken met de spelletjes, hoewel ik er niet erg goed in was. Wel sportief van me. ;) Zowel met Damutiën als hartenjagen vertoefde ik in de onderste regionen. Bart was steeds de Grote Dalmuti (totdat hij wegging) en Roel was erg op dreef met hartenjagen. Later kwam KC en zij had zowaar een spel meegenomen: Pim-pam-pet. Een bekende naam, maar tot gisteren had ik geen idee hoe dat ordinaire spel nou werkelijk ging. Inmiddels weet ik het en kan ik het bovendien tot in de puntjes voorbereiden voor de volgende keer. ;)

Overigens was KC de enige die een spel gaf. Ik had geen specifieke cadeauwensen. Ik merk steeds vaker dat materiële bezittingen nauwelijks de moeite van het nastreven waard zijn. "Was ik maar gelukkig", denk ik dan. Ik kon slechts één wens bedenken: een ventilator. Momenteel heeft het nauwelijks nut, maar mocht het een keer warm worden, dan is het wel prettig. Maar op vijf ventilatoren zit ik ook niet te wachten. Een betere cadeauwens: spelletjes!

Het weer zat niet echt mee dit weekend. In de afgelopen jaren was het steeds warm recreatieweer, nu wat het weer ook niet zo slecht, de temperatuur deed alleen niet aan de zomer denken. Daardoor bleef iedereen maar binnen. De zomer van 2011 kan wel een vreemde zomer worden, met een natte junimaand, een koude julimaand en dan nog een redelijk mooie augustusmaand, precies het omgekeerde van de voorgaande jaren (en de voorspellingen van de klimaatexperts.) Maar goed, de zomer duurt nog lang, maar aangezien ik in augustus veel op vakantie ben, had ik liever in juli mooi weer gehad, bijvoorbeeld gisteren.

Het avondeten werd daardoor ook binnen genuttigd. Pascal, die pas 's avonds binnen kwam wandelen, was zeer te spreken over de simpele maaltijd, zo las ik vanochtend op gezichtsboek:

Pascal Losekoot De brownies waren heerlijk (en de pasta trouwens ook)

Er was naast de pasta en preitaart zelfs een aparte saus voor de vegafreaks. Na het eten gingen we nog tafeltennissen en voetballen. Toen het te donker werd om verder te voetballen, gingen we KC nog allerlei onzin over Pascal wijsmaken. Tijdens hun twintig meter lange autorit in Pascals BMW, ontkrachtte de internetschaakcommentator alle sterke verhalen.

Thuis gingen we nog Pim-pam-petten. Helaas was niemand de verhalenquiz opgevallen, net als vorig jaar. Vorig jaar was de bedoeling om de titel van het verhaal te raden. Dat leverde veel domme antwoorden op, dus kreeg ik de suggestie om het de volgende keer andersom te doen:

"Enne... Volgend jaar gaan we het andersom doen. Dan mogen jullie het artikel bij de titel verzinnen. ;)"

Dit jaar kwam de quiz totaal niet van de grond. Misschien omdat degenen die vorig jaar (de tijd gaat snel) aan de quiz begonnen, er nu niet bij waren. Daarom hier de herkansing: doe nu alsnog mee aan de Schrijf-je-verhaal-wedstrijd!

De instructies zijn als volgt:

Schrijf-je-verhaal-wedstrijd

Welkom op mijn verjaardagsfeest! Hoewel het geen weer is om lekker de hele dag buiten te zijn, is er behalve taart eten nog genoeg te doen. In dit huis bevinden zich namelijk 58 kaartjes met daarop de titel van een verhaal. Kies een aansprekende titel uit en bedenk er een verhaal bij. Schrijf dit zo duidelijk mogelijk op. Het papier zal door de organisatie verstrekt worden. Vergeet vooral niet je naam te vermelden! De verhalen zullen vervolgens worden gepubliceerd op: http://2006tot2011.blogspot.nl/2011/07/schrijf-je-verhaal-wedstrijd.html. Daarna zal een "poll" verschijnen, waarmee je op de verhalen kunt stemmen. De winnaar mag zich de "Beste Verhalenschrijver van het jaar 2011" noemen.

Apenhoofd/Behirder/Jesper/Jip/Hondekop

In PDF:

De titels zijn te vinden op:

Ik hoop dat er nu mensen zijn die alsnog een verhaal inzenden. Ik ben benieuwd naar jullie verhalen!

Gerelateerde artikelen:

30 opmerkingen: