22-12-2009

Spelletjesavond met de oude lui


Animo

Eergisteren maakte ik een poll over welk onderwerp ik een artikel zou schrijven. Uiteindelijk werd de spelletjesavond met de oude lui democratisch gekozen, wat betekent dat ik niets zal schrijven over de eerste competitiehelft van de Eredivisie en de beperkingen van het ratingsysteem. Ook zal ik niks schrijven over de zeldzaamheid van het huidige winterweer of over mijn gebrekkige internetverbinding tijdens een dag op Playchess. Blijkbaar sprak de spelletjesavond meer aan, hoewel ik het alternatief er meer als grap had bijgezet. ;)

Het was afgelopen vrijdag- of zaterdagavond (dat weet ik nu al niet meer... :|) en het leek me leuk om eens te doen alsof het kerst was, om er een gezellige spelletjesavond van te maken met de oude lui. Die houden niet zo van spelletjes, maar iedereen moet wel eens iets doen wat-ie niet leuk vindt. Anders zaten ze maar de hele avond naar gewelddadige films te kijken, waarin allemaal domme mannen zich als lemmingen laten afslachten. En uiteindelijk komt alles toch nog goed, wat je van tevoren al wist. Weer twee uur voor niks gekeken...

Nee, dan is het leuker om wat spelletjes te spelen. Het liefst "domme" spellen, waarbij ik niet al te veel hoef na te denken. We begonnen maar met "Mens-erger-je-niet", een spel waarbij ik wel hoge verwachtingen had. Lekker de oude lui sarren, door hun pionnetje constant te achtervolgen en uiteindelijk in te rekenen. Ik had er zin an!
Helaas bleek maar weer dat je zonder geluk niet al te best gaat met dit spel. Terwijl iedereen op commando een "zes" leek te kunnen gooien, gooide ik vooral tweeën. En net als ik dan een pion in het spel had, ging-ie op mysterieuze wijze weer verloren. Ondertussen moest ik lijdzaam toezien hoe de anderen hun pionnen thuisbrachten, terwijl ik steeds minder het gevoel had dat ik nog aan het spel deelnam. Uiteindelijk ging Beppie er nog met de winst vandoor, door een paar keer achter elkaar "zes" te gooien, gevolgd door een "drie" en team geel was thuis. Daarna moesten wij verder zien te prutsen. Jean Loulou stond ook op het punt om te winnen, maar hij deed een paar domme dingen (zelfs met Mens-erger-je-niet kun je fouten maken), maar uiteindelijk kwam alles precies op z'n pootjes terecht toen Ewood net te laat was en Loulou precies het goede aantal ogen gooide.
Tot dat moment had ik nog gegrapt dat ik tweede zou worden, maar nadat de zessen niet wilden komen en steeds mijn pionnen van het bord werden gemept als ze van enige betekenis dreigden te worden, had ik weinig kans meer. Toen uiteindelijk ook Ewood finishte, had ik al m'n pionnen nog in m'n thuishonk staan.

Tijd om m'n geluk maar te beproeven met een ander spel. Het werd Scrabble. Met dit spel word je dus geacht woorden aan te leggen en dat ging me niet goed af. Wel vreemd, vond ik. Maar op m'n toetsenbord heb ik ook letters zat... Op de een of andere manier wist ik maar geen mooie woorden te formeren en kwam ik niet veel verder dan woorden als "jo". Ook had ik niet het flauwste idee wat ik nou met die "Y" moest. Een "Q" had ik misschien nog wel kunnen dumpen... Dat lukte Jean Loulou in ieder geval niet. Hij had uiteindelijk de meeste strafpunten. Het gevolg was dan ook dat Ewood won, terwijl Loulou en Beppie gedeeld tweede werden. Ondergetekende werd afgetekend laatste. Weer een spel ontdekt dat ik niet kan...

Daarmee kwam een wat onbevredigend einde aan de spelletjesavond. De oude lui vonden het wel weer mooi geweest, hoewel ik nog een keer revanche wilde nemen. Ondertussen had de TV weer alle aandacht opgeëist, waarna ik me maar in m'n kamer verder ging schamen.

Gerelateerde artikelen:
Aankondiging; 20-12 2009
Pasen in Bussum; 10-04 2007 

9 opmerkingen: