12-02-2009

Het Pinkstertoernooi gaat wel door

Wees er snel bij!

Het
Pinkstertoernooi gaat dit jaar gewoon door. De vrees bestond dat het toernooi niet door zou gaan, omdat er ieder jaar minder deelnemers komen. Eergisteren kwam het volgende berichtje op de site van BSG:

Op 29 mei wordt het 26e BSG-Pinkstertoernooi georganiseerd in het Denksportcentrum Bussum. Hoofdprijzen van € 1250,- resp. € 400,- zijn er in de A- en de B-groep te verdienen. Geef je snel op, het aantal deelnemers is beperkt!

Tja, die laatste zin is Bussumse humor denk ik, of is het echt een dreigement? Wordt het toernooi alleen nog maar in de boven- (of beneden)zaal gehouden? Alleen dat kan die zin kracht bijzetten, want vorig jaar waren er 112 deelnemers, terwijl er 80 in een zaal kunnen. In theorie is er ruimte voor 160 mensen en ik schat de kans dat er dit jaar meer dan 160 deelnemers zijn niet heel erg groot in.
Een andere vraag die ik heb, is of het toernooi nog op een andere manier wordt aangeprijsd, want ik denk eerlijk gezegd niet dat heel veel mensen de BSG-site bekijken.

Ten slotte ben ik benieuwd naar welke
strategie men heeft gekozen om het Pinkstertoernooi te laten overleven. Het enige wat ik kan doen is om hier mensen op te roepen naar het toernooi te gaan, want dat is gezellig en het is toch zonde om je schaakcapaciteiten niet te benutten.

Pinkstertoernooi BSG
29 mei t/m 1 juni 2009


Verdere informatie op de site van
BSG.

Gerelateerde artikelen:
Sportberichten; 13-05 2008

2 opmerkingen: