23-05-2008

Schaaktoernooi

Agenda

Pakt uw agenda, want er komt een schaaktoernooi aan! Dat is tenminste de bedoeling. Dit jaar moet eindelijk het schaaktoernooi van
vorig jaar worden gespeeld! Dit om te vieren dat Ewood dan wel geslaagd is. (Dat hopen we dan maar...)

Het toernooi is nog niet gepland, ik wil alleen weten of er animo is. Als er animo is, kan ik rekening houden met de wensen van de geïnteresseerden.

Data
Het belangrijkste is de datum. Wanneer zijn voldoende mensen in Nederland om het toernooi mogelijk te maken? Er zijn natuurlijk restricties en ik zal hier mijn restricties laten zien:

Juni
Tot en met de zesde in Limburch.
Na de 20e waarschijnlijk vrij.

Juli
Na de negende op vakantie.
Na de 21e in Dieren.

Augustus
4-9 ONJK (misschien mee als supporter)
Einde van de maand herkansingen

Dit zijn zo'n beetje de belangrijkste data die ik me kan herinneren. Graag hoor/lees ik de plannen van andere potentiële deelnemers.

Materiaal
Er is natuurlijk ook materiaal nodig. Allereerst natuurlijk schaakspullen, maar ook een locatie. Een leuk idee lijkt het mij om het in onze tuin te doen, maar misschien is het beter om het in het Denksportcentrum te doen. Verder zullen er ook prijsjes moeten zijn voor de winnaars (een "blik" lijkt me goed genoeg.) Dit zal natuurlijk wel wat geld kosten. Nou wil het toeval dat ik in de zomer jarig ben, dus u mag gerust wat geld doneren, zodat het toernooi volgend jaar misschien weer kan worden gehouden. Maar goed, dat is nog ver weg. Eerst moet dit toernooi een succes worden.

Overig
Als het toernooi doorgaat, kan er ook nog worden gestemd over het speeltempo. Verder weet ik niet of het een grootschalig toernooi moet worden, waarin al Ewoods schaakvrienden meespelen, of dat het een klein toernooitje wordt. Eventueel kan ik de groep opdelen in een A- en B-poule.

Het reizen is misschien wel een probleem. Voor mensen die van ver moeten komen en een OV hebben, is het handiger om het toernooi niet op de hondsdagen (16 juli t/m 15 augustus) te houden. Maar goed, die dagen maken volgens mij toch al weinig kans.

Tot slot
Het lijkt me leuk om ook maar weer eens te karten. ;) Misschien moet er een soort klassement komen waarbij zowel de schaakprestaties als de kartprestaties worden meegeteld.

Gerelateerde artikelen:
Oproep; 01-07 2007    

39 opmerkingen: