19-08-2007

Eredivisie ronde 1

Het nieuwe seizoen is weer begonnen!!!
 
Het voetbalseizoen 2007-2008 is weer begonnen! In het laatste weekend van de zomer stond de eerste krachtmeting op het programma. Vanaf nu konden we een beeld schetsen van hoe de krachtsverhoudingen liggen.

De eerste ronde was niet bepaald een spannende. Slechts twee remises waren te bewonderen. De top 4 lijkt er goed voor te staan, zoveel werd duidelijk. Lastiger hadden de nieuwkomers het. Verder is er nog niet heel veel te zeggen, daarvoor waren de niveauverschillen tussen de ploegen te groot.
 
Heerenveen (2385) - Willem II (2175) 0-0
In de eerste wedstrijd van het seizoen vielen geen doelpunten. Een gemiste kans - vooral van Heerenveen - zou ik zeggen.
 
NAC (2233) - Groningen (2335) 0-3 (0-1)
Op slag van rust werd NAC wakker gemaakt toen Lovre scoorde. Misschien dat het groen van de shirtjes van Groningen de NAC'ers aanzette tot agressie, want de Bredase ploeg vocht zich steeds harder naar de nederlaag. Zonder heethoofd Mtiliga (rood na 50 minuten) waren de overige tien NAC'ers nog steeds goed voor smerige overtredingen. Groningen antwoordde door nog twee keer te scoren.
Trainer Ernie Brandts probeerde grappig te doen door te zeggen dat ze vorig jaar nog dikker verloren in de openingswedstrijd, (8-1 tegen AZ) dus dat die 0-3 niet zo gek was...
 
NEC (2268) - Roda (2376) 1-1 (1-0)
NEC leek drie punten binnen te halen, maar moest vlak voor tijd toch nog de gelijkmaker slikken. Daar word je hard van.
 
AZ (2527) - VVV (2050*) 4-0 (2-0)
AZ won zoals verwacht. De Alkmaarders kwamen snel op voorsprong en freewheelden naar een ruime zege. VVV stapte uiteindelijk opgelucht van het veld. De 4-0-nederlaag viel niet tegen.
 
Excelsior (2119) - Twente (2415) 0-2 (0-1)
Het stugge Excelsior kreeg het in de thuiswedstrijd niet voor elkaar FC Twente af te schudden. Door een vroeg doelpunt speelde het kleine Rotterdamse clubje de subtopper in de kaart. De behoudende tactiek ging niet op. Na rust werd het nog erger, toen N'Kufo een penalty benutte.
 
De Graafschap (2100*) - Ajax (2529) 1-8 (0-2)
Het eerste halfuur was er nog weinig aan de hand voor De Graafschap. Er was nog niet gescoord, maar daar kwam gauw verandering in. Huntelaar brak de ban en nog voor rust stond het al 0-2. Na rust kwam Ajax pas echt op stoom. Het stond 0-6, toen De Groot namens de thuisclub nog wat terug deed. Huntelaar maakte er in ieder geval een (bijna) hattrick van door de laatste drie Ajax-goals te scoren, waarvan een uit een penalty. Zo eindigde de wedstrijd in 1-8. De Graafschap weet inmiddels weer waar het staat. Word je hard van.
 
Sparta (2213) - Vitesse (2238) 1-2 (1-0)
Drama bij Sparta, dat bijna de hele wedstrijd had voorgestaan, maar tegen het einde van de wedstrijd toch met lege handen stond. 1-2 was de eindstand, net als vorig jaar.** Word je hard van.
 
Utrecht (2353) - Feyenoord (2284) 0-3 (0-1)
Het nieuwe Feyenoord begon het jaar goed. De ploeg speelde degelijk en was scherp op de counter. Dat was meteen ook het grote probleem van FC Utrecht. Doelman Grandel, die niet bepaald de reputatie heeft als betrouwbare keeper, had de voorkeur gekregen boven Vorm. Misschien omdat hij beter in vorm was, al was daar niet veel van te merken. De 0-1 werd de doelman ernstig aangerekend.
Na de 0-1 van Bruins werd Utrecht weggecounterd. In de tweede helft vielen de 0-2 en de 0-3, een grote zege voor Feyenoord in een lastige uitwedstrijd.
 
Heracles (2199) - PSV (2530) 0-2 (0-0)
PSV had het erg lastig met Haracles. Op het - net op tijd goedgekeurde - kunstgrasveld was de landskampioen amper beter. De openingswedstrijd leek - net als twee jaar terug - een dure te gaan worden voor PSV, maar door twee strakke afstandsschoten wonnen de Eindhovenaren alsnog. De Almeloërs hadden goed gespeeld, maar geen punt(en). Word je hard van.
 
* Geschatte rating
** Vincent R vond dit ergens in een link waar mijn MSN-adres hoorde te staan

4 opmerkingen: