04-07-2007

Ewoods weblog

Zondag was ik met m'n ouders, (irritante) broertje en tante naar 'n concert geweest. Ewood (de kenner) zou er wel iets over schrijven. Zijn weblog is nog leeg. Dat zit namelijk zo: hij heeft een heel artikel op Hyves geschreven. Aangezien bijna niemand van jullie Hyves heeft, moeten jullie eerst lid worden. Erg jammer.

De reden dat Ewood dit doet, is omdat hij niet gecharmeerd was van de vele reacties. Ook zei hij eens dat alleen dezelfde mensen zijn blog lazen. Daarom schrijft hij alleen nog wat op Hyves, waar hij veel minder mogelijkheden heeft.

Ook moeten we zijn Superblondt-verhalen missen. Niet dat-ie die veel schreef, maar toch. Wat als een mooi initiatief begon, sterft nu een stille dood. Ewoods weblog is al sinds het eind van de winter niet meer veranderd.

Het lijkt alsof er een tijdperk is afgesloten. Er kwam eind augustus iets tot stand. Veel webloggen werden opgestart en - zoals het dominoprincipe, waar Ewood al over schreef - kwamen er steeds meer blogs. Zelfs Lennart, die een keer zeven redenen opsomde waarom hij geen blog wilde, startte er eentje op.

Lennarts redenen:
1) Als ik een weblog wil maken, zal die niet veel over schaken gaan denk ik.
2) Juist dat "niet veel over schaken" heb ik de laatste jaren een beetje verdoezeld. Saaie weblog dus.
3) Ik schrijf niet meer zo leuk als ik dat vroeger dacht te kunnen doen.
4) Geen tijd.
5) Wat ik tegenwoordig schrijf, als ik tijd heb, is niet voor iedereen begrijpelijk.
6) Ik vind het jammer dat er niet iemand twee jaar terug met dit idee kwam. Dan had iedereen kunnen genieten van een wekelijkse column over de dingen die in deze wereld plaats vinden. Ook zal ik dan het eea over schaken hebben geschreven.
7) Als ik tegenwoordig over schaken schrijf (merk ik ook in mijn verslagen voor SGA-clubblad) is het vaak negatief over bepaalde mensen/openingen/clubs


Was getekend: aietilop op 20 december 2006.

Twee maanden later had hij er een.

Nu zegt Ewood dat hij niks meer zal schrijven. Misschien is dat over twee maanden weer anders. Wie weet.

14 opmerkingen: