04-03-2007

Zevenentwintigste ronde Eredivisie

Geweldige uitslagen
 
De 27e ronde van de Eredivisie was er eentje om je... eh... vingers bij af te likken. Geweldige uitslagen waren er te bewonderen.
Twente* - NEC 4-0 3-0
Op vrijdag ging FC Twente op bezoek bij NEC. De thuisploeg werd voor eigen publiek gekleineerd. In de eerste helft bleef het nog 0-0, in de tweede helft werd het duidelijk dat NEC de tukkers absoluut niet op remise kon houden. Het werd 0-3 en daarmee werd de "schande" van de 0-0 tegen "het tweede van Willem" uitgepoetst.

Excelsior* - Vitesse 2-2 3-2
Excelsior boekte de eerste uitoverwinning in de Eredivisie sinds lage tijd. Tegen Vitesse waren ze lange tijd de onderliggende partij, maar in de slotfase trokken ze toch aan het langste eind. "Talent voor uitwedstrijden" kun je het noemen. Twee weekjes geleden speelden ze nog 2-2 tegen Ajax. Voor Vitesse was het een streep door de rekening. Het plan was namelijk om alle thuiswedstrijden te winnen, om zodoende nog aan de play-offs te kunnen meedoen. Dat plan zal veranderd moeten worden: "Het moet uit de lengte of uit de breedte komen." Dus uitwedstrijden winnen.

NAC - Groningen* 0-0 1-3
Groningen won eindelijk weer eens in eigen stadion. Na een snelle treffer voor Groningen bleef het lang spannend.

RKC - PSV* 0-3 0-2
PSV won weer eens een wedstrijd, die eigenlijk alleen belangrijk was om drie punten te mogen toekennen.

Sparta* - Willem II 1-0 0-0
Voor eigen publiek kon Willem II de opgelopen achterstand uit de heenwedstrijd niet wegwerken, ondanks veel kansen.

AZ* - Utrecht 5-1 4-0
AZ vernederde FC Utrecht voor eigen publiek. Eerder deze week wonnen ze al voor de beker, in de "echte" competitie deden ze dat nog eens dunnetjes over. Het zal Utrecht niet vaak zijn overkomen dat ze thuis zo verschrikkelijk op hun lazer kregen. Net zoals in het heenduel werd er met vier doelpunten verschil verloren. AZ is door dit resultaat tweede.

Heerenveen - Ajax* 0-2 1-0
SC Heerenveen stuntte tegen Ajax. In de heenwedstrijd werden ze nog aardig overspeeld, in de return wisten ze in ieder geval te scoren. Sterker nog, Ajax wist niet te scoren en zakte naar de vierde plaats. In de laatste drie duels heeft Ajax alweer zeven (!) punten weggegooid.

Roda - Feyenoord* 1-2 1-1
Feyenoord schreef een zwaarbevochten puntje bij. Tegen Roda kwamen ze op achterstand, maar in de slotfase maakte pi-air gelijk. Door het gelijke spel consolideerde Feyenoord de 2-1 voorsprong uit de heenwedstrijd.

ADO* - Heracles 2-0 1-3
ADO Den Haag is verder in degradatiezorgen gekomen door een 3-1 nederlaag in Almelo. De ploeg die vorige week "het grote Feyenoord" nog op remise hield, zakte naarmate de wedstrijd vorderde steeds verder weg.


Ratinglijst:
PSV gaat weer richting de 2600, AZ doet het met 2529 ook niet slecht. FC Twente is de verrassende nummer drie. De ploeg heeft nu een rating van 2455, vier puntjes meer dan Ajax.
Feyenoord heeft 2377, Roda (2358) en Heerenveen (2353) volgen op de voet. Groningen (2306) en Utrecht (2305) hebben nog net >2300.
Onderaan de ratinglijst heeft Excelsior weer wat rating gewonnen. Door de overwinning op Vitesse staan ze op 2076, nog altijd 41 punten minder dan ADO, dat wel.

2 opmerkingen: