28-03-2007

Reacties op DBC - BSG

Datum:
woensdag 28-03-2007 12:35
 
 
Naam:
Lukas Boutens
Zo lui, daar ben ik weer.
Na 4 dagen van eenzame opsluiting om de pijn en verdriet van afgelopen zaterdag te verwerken acht ik mijzelf wel weer in staat om deze nare bedoeling middels wat therapieële schrijfsels af te sluiten.
 
Een blik op de stand in 3D leert ons dat het treffen tussen DBC en BSG 2 een heus degradatieduel bleek te zijn, we hebben het geweten...
 
BSG koos niet alleen voor een tactische opstelling, bord 1 en 2 op 6 en 7 (he bah, dat dit toch allemaal maar kan, waarom niet gewoon het hoogst gerate bord op 1 enz. enz., per slot van rekening hebben we het hier over klasse 3D, alleen maar lammen en blinden) en kwam ook nog met een IM opzetten, bleek bij navraag al het hele seizoen op de ledenlijst te staan.

Oké.

Een IM die 7 jaar niet meer bleek te hebben geschaakt, overigens een bijzonder aimabel mens.
Leuk denk je dan, met een beetje mazzel kan ik dit seizoen nog een im resultaat in 3d halen, per slot van rekening wacht mij in ronde 9 nog Bertholee, maar helaas deze im werd niet beter bevonden dan bord 5....
 
Over mijn eigen partij kan ik kort zijn; slechte opening, teruggeknokt en in tijdnood eerst wat winnende zetten gemist om de partij te besluiten met een dame weg te geven.
We gaan van dit jongmens nog meer horen, hij bezit alle eigenschappen om een groot schaker te worden; rustig, heel erg rustig, harslag 40 over 50 in tijdnood, een beetje jeweetwel maar bovenal 0 menselijke trekjes en dit lieve lezers onderscheidt de goeie van de slechte.
Vandaar ook dat het met de Bouters nooit wat zal worden.

Goed, we verloren met 6-2 waar een gelijkspel of zelfs kleine overwinning tot de mogelijkheden behoorde, helaas ging er in het 4e speeluur van alles mis aan DBC-zijde.
Blijft de vraag over of hier nu sprake is van een fraai staaltje competitievervalsing.
Ik ben de mening toegedaan van wel (nee Johan ik ben geen slechte verliezer en heb na afloop die oude knarren van bsg gefeliciteerd met deze schitterende overwinning);
is een IM na 7 jaar inactiviteit een versterking voor 3D waar de gemiddelde rating rond de 1970 ligt?
Ik vind van wel, en dan op bord 5 neerzetten snap ik al helemaal niet.
Ook het geschufif met borden kan ik maar niet begrijpen.

PK is gewaarschuwd, ondanks dat PK al veilig is, bsg zal wel weer dezelfde flauwekul gaan uithalen en Frans doet nog een rondje mee.
ik vrees dat DBC na dit seizoen gaat afzakken richting de spelonken van de SGS-competitie.
 
Datum: woensdag 28-03-2007 12:40Naam: Jeroen Schuil
Jammer Lukas.
Tactisch wel uitgekookt van DBC om zelf op bord 5 de laagstgerate speler neer te zetten.
Datum: woensdag 28-03-2007 12:41Naam: Lukas Boutens
Ik geloof dat de bilt al het hele seizoen in dezelfde opstelling speelt dus ik snap je opmerking niet zo goed, Jeroen.
Datum: woensdag 28-03-2007 12:44Naam: guess
Damn, heb je echt van apenhoofd verloren?
 
Zo, dit waren ff wat geinige posts op USF. Eindelijk wordt er over de wedstrijd gesproken. :P Ik heb de berichten even in "normale" volgorde gezet: d.w.z. de oudste bovenaan.

8 opmerkingen: